Szerző: Bíró Sára Feltöltés dátuma: 2017.10.26.

Receptsarok

Sárgabarackos zabpelyhes süti

Illusztráció
1 darab tápanygtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
105 kcal 5 g 6 g 7 g

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 25 dkg félzsíros tehéntúró
  • 1 db tojás
  • 15 dkg joghurt
  • 5 dkg vaj
  • 6 púpozott ek. zabpehely
  • 2 ek. nyírfacukor vagy más édesítőszer
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • csipetnyi só
  • késhegynyi sütőpor
  • néhány szem aszalt sárgabarack aprítva
  • 2 db nagyobb félkemény sárgabarack
  • néhány csepp olívaolaj a papír olajozásához

A hozzávalókat egy keverőtálban összedolgozzuk. Sütőpapírral bélelt, olajozott tepsibe halmozzuk a masszát két nedves kanál segítségével és kekszformákat alkotunk. A közepébe apróra vágott sárgabarackot, 1-2 darabka aszalt gyümölcsöt teszünk. 180 fokos sütőben 25 perc alatt elkészül.

szerzo

Bíró Sára

A kapuvári Lumniczer Sándor Kórház-Rendelőintézetben dolgozik diabetológiai szakápolóként. Évek óta szerkeszti az egeszseg.keva.hu weboldalt, ahol a cukorbetegek feltehetik kérdéseiket, illetve egymással is beszélgethetnek, tanácsot adhatnak. A főzésnek is jelentős szerepe van az életében, mindig is nagy hangsúlyt fektetett az egészséges táplálkozásra, de emellett a jó és ízletes ételek készítése is fontos szempontja, ezért hozta létre a Sárika konyhája receptblogot (blog.keva.hu).

Megjelent a diabetes2017/4. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!