Receptsarok
Sárgabarackos zabpelyhes süti

1 darab tápanygtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
105 kcal | 5 g | 6 g | 7 g |
Hozzávalók 12 darabhoz:
- 25 dkg félzsíros tehéntúró
- 1 db tojás
- 15 dkg joghurt
- 5 dkg vaj
- 6 púpozott ek. zabpehely
- 2 ek. nyírfacukor vagy más édesítőszer
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- csipetnyi só
- késhegynyi sütőpor
- néhány szem aszalt sárgabarack aprítva
- 2 db nagyobb félkemény sárgabarack
- néhány csepp olívaolaj a papír olajozásához
A hozzávalókat egy keverőtálban összedolgozzuk. Sütőpapírral bélelt, olajozott tepsibe halmozzuk a masszát két nedves kanál segítségével és kekszformákat alkotunk. A közepébe apróra vágott sárgabarackot, 1-2 darabka aszalt gyümölcsöt teszünk. 180 fokos sütőben 25 perc alatt elkészül.

Bíró Sára
A kapuvári Lumniczer Sándor Kórház-Rendelőintézetben dolgozik diabetológiai szakápolóként. Évek óta szerkeszti az egeszseg.keva.hu weboldalt, ahol a cukorbetegek feltehetik kérdéseiket, illetve egymással is beszélgethetnek, tanácsot adhatnak. A főzésnek is jelentős szerepe van az életében, mindig is nagy hangsúlyt fektetett az egészséges táplálkozásra, de emellett a jó és ízletes ételek készítése is fontos szempontja, ezért hozta létre a Sárika konyhája receptblogot (blog.keva.hu).