Receptsarok
Paradicsomos cukkiniragu
1 adag tápanygtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
188 kcal | 4 g | 10 g | 18 g |
Hozzávalók 2 adaghoz:
- 3 dl frissen turmixolt paradicsomlé (vagy 1 doboz hámozott paradicsom)
- 35 dkg cukkini
- 1 gerezd fokhagyma
- 4–5 csepp folyékony édesítőszer
- 1 csipetnyi csilipaprika
- só
- bors
- bazsalikomlevél
- petrezselyem
- 2 ek. olívaolaj
- 1 ek. teljes kiőrlésű búzaliszt
Olívaolajon megdinszteljük a felaprított hagymát, majd rátesszük a zúzott fokhagymát és a felkockázott cukkinit. Sózzuk, borsozzuk, pici csilivel meghintjük, és együtt dinszteljük. Néhány csepp édesítőszert adhatunk hozzá. Meghintjük liszttel, majd egy dl hideg vízzel elkavarjuk. Hozzáöntjük a paradicsomsűrítményt. Meghintjük gazdagon felaprított bazsalikomlevéllel és egy kevés petrezselyemzölddel. Felforraljuk és máris kínálható.
Bíró Sára
A kapuvári Lumniczer Sándor Kórház-Rendelőintézetben dolgozik diabetológiai szakápolóként. Évek óta szerkeszti az egeszseg.keva.hu weboldalt, ahol a cukorbetegek feltehetik kérdéseiket, illetve egymással is beszélgethetnek, tanácsot adhatnak. A főzésnek is jelentős szerepe van az életében, mindig is nagy hangsúlyt fektetett az egészséges táplálkozásra, de emellett a jó és ízletes ételek készítése is fontos szempontja, ezért hozta létre a Sárika konyhája receptblogot (blog.keva.hu).