Feltöltés dátuma: 2017.06.28.

Diabéteszes gyerekekkel forgatott Tilla

„Nekünk te vagy a sztár”

A KSH adatai szerint az elmúlt 12 évben megduplázódott a 0–18 év közötti cukorbetegséggel diagnosztizált gyermekek száma hazánkban.
A Roche, mint a világ egyik vezető gyógyszervállalata, több mint száz éve foglalkozik új, az egészséget szolgáló készítmények és eszközök feltalálásával, kifejlesztésével, gyártásával és forgalmazásával. A cég magyarországi leányvállalata kiemelt fontosságot tulajdonít mind a betegoktatásnak, mind pedig a megelőző szűrőprogramoknak.

Illusztráció

Jövőbeli énjük

Till Attilát egy kisfilm rendezésére kérték fel, amely diabéteszes gyermekek szereplésével hívja fel a figyelmet arra, hogy cukorbetegen is lehet teljes életet élni. A gyerekek igazi színpadon, az egyedileg nekik, velük készített díszletek között játszották el álmaik szerepét, saját jövőbeli énjüket.

A kampány célja tudatosítani, hogy a cukorbetegség nem gátolja a gyerekkori álmok megvalósítását. Akit ezzel a betegséggel diagnosztizálnak, annak elsősorban az új típusú életformával nehéz szembenéznie, de a cukorbetegséggel is lehet teljes életet élni. Hogy ki hogyan éli az életét cukorbetegként, az nagyban múlik a saját hozzáállásán és törekvésein.

Teljes életre törekszünk

Nem véletlen tehát, hogy az 1-es típusú diabétesszel élő gyerekekről szóló kisfilm rendezésére Till Attilát kérte fel a Roche cég. Tilla 2008-ban készítette első nagyjátékfilmjét, amelyet egy rövidfilm és a 2016-os Tiszta szívvel követett. Utóbbi sikerfilmjének szereplői a valóságban és a filmben is mozgássérült emberek, akik megmutatják, hogyan törekednek a teljes élet megélésére.

A gyerekekkel való közös munkában szerzett tapasztalatainak köszönhetően és háromgyermekes édesapaként Tilla hamar feloldotta a forgatás okozta félénkséget. A kisfilmben a gyerekek őszintén beszélnek a betegségükről, a hétköznapjaikról és az álmaikról. Utóbbit el is játsszák nekünk, azt üzenve, a mi felelősségünk, hogy olyannak lássuk őket, amilyenek valójában: saját életük teljes értékű szereplői. Semmiben sem különböznek másoktól.

Elérhető álmok

– Nagyon fontos, hogy a cukorbetegek és hozzátartozóik minél hamarabb elfogadják, hogy ez az állapot új életformát és nagyobb önfegyelmet igényel, ugyanakkor a gyerekkori álmok és vágyak elérhetőek maradnak számukra, legyen szó karrierről, családról vagy kimagasló sportteljesítményről. A kisfilmben szereplő gyerekek ezt mutatják meg Tilla segítségével valamennyi diabéteszesnek – nyilatkozta Szabadszállási Beáta, a Roche Magyarország Kft. Diabétesz üzletágának vezetője.

Nézzék meg a közös munka eredményeként elkészült kampányfilmet!

(x)

Megjelent a diabetes2017/3. számában

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!