Feltöltés dátuma: 2017.06.28.

Esély Nap Debrecenben

Illusztráció

Az Esély Napot Debrecenben az együttműködés szelleme hatotta át, öt partnerszervezet együttesen valósította meg. Témája az egészséges életmód, amely egyenlő mértékben jár minden polgárnak, legyen idős vagy fiatal, egészséges, beteg vagy fogyatékos személy. Az esélyegyenlőség napját május 5-én ünnepeljük, a Debreceni Ifjúsági Házban három teremben párhuzamosan zajlottak a rendezvények.

A napot dr. Kovács Krisztián, az Egyenlő Bánásmód Hatóság Hajdú-Bihar megyei képviselője nyitotta meg. Felsorolni is nehéz lenne a Galéria teremben bemutatkozó sok csoportot: Ifjúság Utcai Fiatalok Énekkara, Vak-Sikk tánccsoport, stand-up comedy előadások... A Zöld teremben filmklub működött, a fogyatékosság témakörében vetítettek kisfilmeket, vetítés után a film közös elemzésére került sor.

Délután Egészséges életmód címmel hallhattunk előadást, és ehhez már szorosan kapcsolódott a vesebetegek és cukorbetegek egyesületeinek bemutatkozása. Ez a két igen nagy létszámú egyesület most találkozott először. A beszélgetés során hamar kiderült, milyen sok az átfedés a munkánkban. Ők ugyanúgy, mint mi, a prevenciót tartják elsődleges feladatuknak. Az egészséges életmódra nevelés, a kezelőorvossal való együttműködés, a diéta és a mozgás fontossága mindkét egyesületben elsődleges szempont.

Az IFI klubteremben speciális sporteszközök kiállítását láthattuk. Délelőtt könnyű torna volt itt, gyógytornász vezetésével, 13 óra után táncház működött.

A Könyvespolc projekt keretében bárki leülhetett olvasni, akár hangoskönyvet is. Ezenkívül szívesen vették, ha valaki otthonról hozott könyvet a Művésztér könyvespolcára.

a Hajdúsági Diabétesz Egyesület vezetősége

Megjelent a diabetes2017/3. számában

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!