Feltöltés dátuma: 2017.06.28.

Civil Fórum VII.

Már hetedik alkalommal rendezte meg lapunk kiadója és az Alapítvány a Cukorbetegekért Civil Fórum rendezvényét a Fonó Budai Zeneházban 2017. április 8-án. Az előadók idén a Magyar Diabetes Társaság és a Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége gondozásában készülő új betegtájékoztató témáiból válogattak, az MDT neves szakemberei világítottak rá ismert témák új részleteire, kicsit más szemszögből. A program kialakításakor szempont volt, hogy az előadások után valóban fórum alakuljon ki, így elegendő idő és lehetőség volt a hallgatóság kérdéseire közösen megkeresni, megtalálni a választ. Az év során az összes előadás írásos változatát közölni fogjuk szándékaink szerint, honlapunkon pedig videó formájában is elérhetők lesznek.

Illusztráció
Illusztráció

Közvetlenül a megnyitót követően került sor a Lang Gusztáv-díjak átadására. A díjat az alapító, a lapunkat is létrehozó Alapítvány a Cukorbetegekért évente egy Magyarországon élő és tevékenykedő magánszemélynek és egy civil szervezetnek kívánja adományozni, akik a cukorbetegek valamely közösségének megteremtésében, annak működtetésében, a diabétesszel élők oktatásában, életminőségének javításában kiemelkedő eredményeket értek el. A díjjal a 2008-ban elhunyt Lang Gusztávnak kívánnak emléket állítani, aki a veszprémi és az országos cukorbeteg-mozgalom kiemelkedő személyisége volt. Magánszemélyként dr. Neuwirth Gyula diabetológus részesült elismerésben, civil szervezetként pedig az Ajkai Diabétesz Klub kapta a díjat.

A Civil Fórum elmaradhatatlan résztvevői a kiállítók, info-pultok. Nagy örömünkre idén is megtelt a Fonó Budai Zeneház kisebbik terme, ahol a termékek kóstolásán túl, kedvezményes vásárlás mellett közvetlenül informálódhattak az érdeklődők a cégektől. Köszönjük minden kiállítónak, támogatónak a rendezvény megvalósításához nyújtott segítséget.

BJ

Megjelent a diabetes2017/3. számában

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!