Receptsarok
Zöldfűszeres fasírt
1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
244 kcal | 18 g | 14 g | 10 g |
Hozzávalók 4 adagoz:
- 30 dkg darált sovány sertéshús,
- 1 db tojás,
- 1 gerezd fokhagyma,
- só,
- bors,
- fűszerpaprika ízlés szerint,
- csipetnyi zöld csomborlevél,
- 1 nagy csokor petrezselyemzöld,
- néhány szál metélőhagyma,
- 3 ek. étolaj,
- 1 db nagy krumpli (15–20 dkg körüli)
Egy tálba beletesszük a darált húst. A reszelő kisebb fokán lereszeljük a krumplit, kinyomkodjuk, és hozzáadjuk a darált húshoz. A fokhagymagerezdet is lereszeljük és úgy tesszük a húsos masszához. Hozzáadjuk a tojást, sóval, borssal, paprikával, csomborral, apróra vágott petrezselyemmel, metélőhagymával fűszerezzük. Megízleljük, és ha szükséges, utánízesítjük. Jó, ha egy kicsit tudjuk pihentetni a masszát, így jobban összeérnek az ízek. Sütés előtt pogácsákat formázunk vizes kézzel, és serpenyőben közepes lángon oldalanként kb. 5 percet sütjük. Amikor megsült, papírtörlőn leitatjuk az olajat.
Bíró Sára
A kapuvári Lumniczer Sándor Kórház-Rendelőintézetben dolgozik diabetológiai szakápolóként. Évek óta szerkeszti az egeszseg.keva.hu weboldalt, ahol a cukorbetegek feltehetik kérdéseiket, illetve egymással is beszélgethetnek, tanácsot adhatnak. A főzésnek is jelentős szerepe van az életében, mindig is nagy hangsúlyt fektetett az egészséges táplálkozásra, de emellett a jó és ízletes ételek készítése is fontos szempontja, ezért hozta létre a Sárika konyhája receptblogot (blog.keva.hu).