Receptsarok
Triplasajtos cukkinis csirkemell
1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
398 kcal | 40 g | 23 g | 8 g |
Hozzávalók 4 adagoz:
- 4 szelet csirkemellfilé,
- 2 db sonkás Medve sajt,
- 10 dkg mozzarella,
- 2 ek. reszelt trappista sajt,
- 4 nagy szelet gépsonka (Pápai),
- 1/2 db salátacukkini,
- 1 mk. szárított kapor,
- 3-4 bazsalikomlevél,
- 3-4 szál petrezselyem,
- 4 db koktélparadicsom,
- 4 ek. olívaolaj,
- 2 ek. tönkölybúzaliszt,
- grill fűszersó,
- ízlés szerint só
A megmosott csirkemellet kinyitjuk, majd húsklopfolóval egy kicsit megütögetjük. Behintjük grill fűszersóval, egy kis olívaolajjal meglocsoljuk (1 ek.), majd 10–15 percig pihentetjük. Közben héjastól lereszeljük a megmosott cukkinit, meghintjük egy csipet sóval, belekavarjuk a kaprot. A csirkemellet lisztbe forgatjuk. Egy serpenyőben egy evőkanál olajat felforrósítunk és elősütjük a húst, ameddig szép színt kap (oldalanként kb. 4 perc). Egy kerámiatálat kiolajazunk, rárakjuk az elősütött mellfiléket. A medvesajtot elosztjuk 4 egyenlő részre, minden szelet sonkába teszünk belőle, belerakjuk a lereszelt cukkinit, és ráhajtjuk a sonkaszeletet. A csirkemellre fektetjük a sonkát, ráteszünk egy szelet mozzarellát, egy-egy koktélparadicsomot, reszelt trappista sajtot, betoljuk 180 fokos sütőbe. Addig sütjük, ameddig a sajt ráolvad. Tálaláskor bazsalikomlevéllel, petrezselyemmel díszítjük.
Bíró Sára
A kapuvári Lumniczer Sándor Kórház-Rendelőintézetben dolgozik diabetológiai szakápolóként. Évek óta szerkeszti az egeszseg.keva.hu weboldalt, ahol a cukorbetegek feltehetik kérdéseiket, illetve egymással is beszélgethetnek, tanácsot adhatnak. A főzésnek is jelentős szerepe van az életében, mindig is nagy hangsúlyt fektetett az egészséges táplálkozásra, de emellett a jó és ízletes ételek készítése is fontos szempontja, ezért hozta létre a Sárika konyhája receptblogot (blog.keva.hu).