Receptsarok
Sütés nélküli gyümölcstorta

1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
160 kcal | 6 g | 8 g | 17 g |
Hozzávalók 12 szelethez:
- 1 csomag Győri Édes zabfalat,
- 1 tasak vaníliapuding,
- 5 dl tej,
- 3 ek. nyírfacukor,
- 1 db banán,
- 30 dkg mirelit meggy,
- 1 tasak piros tortazselé,
- diónyi vaj,
- 1 mk. frissen facsart citromlé
Két dl vizet felforralunk, édesítőszert adunk hozzá, majd a meggyet a forró vízbe tesszük, és lezárjuk a lángot. Egy 24 cm-es átmérőjű tortaformát kirakunk zabpehelykeksszel, eltörjük a kekszet, hogy a tál alját ellepje. Az oldalát is körberakjuk. Egy tasak vaníliás pudingporból pudingot készítünk. Feltesszük a tej 2/3-át a lángra, egy tányérban elkeverjük a pudingport az édesítővel, hozzáadjuk a tejet és csomómentesre keverjük. Amikor felforrt a tej, félrehúzzuk, egy kevésben elkeverjük a pudingport, majd beleöntjük a forró tejbe, és folyamatos keverés mellett hagyjuk, hogy besűrűsödjön. Lezárjuk a lángot, belerakjuk a vajat, összekavarjuk és ráborítjuk a kekszre. A banánt megpucoljuk, felkarikázzuk, valamint a kimagozott meggyet is rárakjuk. Közben elkészítjük a zselét, a zseléport összekeverjük a meggylével, 4-5 csepp citromlevet hozzáfacsarunk és felforraljuk. Amikor felforrt, lezárjuk a lángot. Hagyjuk egy picit sűrűsödni, de ne várjuk meg, hogy kocsonyás legyen, hanem kanalanként rakjuk rá a torta tetejére. 2-3 órára betesszük a hűtőbe, és máris szeletelhető.