Receptsarok
Paradicsommártás

1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
90 kcal | 2 g | 5 g | 9 g |
Hozzávalók 2 adagoz:
- 1 doboz paradicsomkonzerv (40 dkg, hámozott, darabolt),
- 1 db szárított paradicsom,
- 1/2 szál póréhagyma (vagy zöldhagyma),
- 1 gerezd fokhagyma,
- 1 ek. rozsliszt,
- 2 ek. olívaolaj,
- 4-5 szál friss bazsalikom,
- só,
- édesítőszer
A felaprított hagymát és aszalt paradicsomot egy kicsit megfonnyasztjuk, egy csipet sót is teszünk rá. Majd rászórjuk a lisztet és összekeverjük (nem kell pirítani), ráöntjük a paradicsomkonzervet, majd 1,5-2 dl hideg vizet. Ízesítjük bazsalikomlevéllel, összefőzzük. Tehetünk bele egy kis édesítőszert, forrón, tésztával vagy gnocchival tálalhatjuk.

Bíró Sára
A kapuvári Lumniczer Sándor Kórház-Rendelőintézetben dolgozik diabetológiai szakápolóként. Évek óta szerkeszti az egeszseg.keva.hu weboldalt, ahol a cukorbetegek feltehetik kérdéseiket, illetve egymással is beszélgethetnek, tanácsot adhatnak. A főzésnek is jelentős szerepe van az életében, mindig is nagy hangsúlyt fektetett az egészséges táplálkozásra, de emellett a jó és ízletes ételek készítése is fontos szempontja, ezért hozta létre a Sárika konyhája receptblogot (blog.keva.hu).