Receptsarok
Mediterrán csirkemell
1 adag tápanyagtartalma | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
470 kcal | 50 g | 26 g | 9 g |
Hozzávalók 4 adagoz:
- 60 dkg csirkemellfilé,
- 1 doboz paradicsomkonzerv (40 dkg, hámozott, darabolt),
- 1 kis fej lila hagyma,
- 3-4 szál friss bazsalikom,
- 2 csipet szárított petrezselyem,
- 1 mk. fokhagymás bors,
- 1 ek. + 1 tk. rozsliszt,
- 1 tk. fűszerpaprika,
- diónyi vaj,
- 3 ek. olívaolaj,
- 10 dkg trappista sajt,
- 1 tasak mini mozzarella,
- 1 mk. cukornak megfelelő édesítőszer,
- só
A csirkemellet megmossuk, felszeleteljük, majd húsklopfolóval megütögetjük. Meghintjük a fokhagymás borssal, sózzuk. Elkészítjük a paradicsommártást. Felaprítjuk a lila hagymát, majd egy evőkanál olívaolajon, pici só hozzáadásával üvegesre dinszteljük. Belerakjuk a teáskanál rozslisztet, összekeverjük, majd felengedjük a paradicsomkonzervvel. Ízesítjük apróra vágott bazsalikomlevéllel, szárított petrezselyemmel. Hozzáadjuk az édesítőszert. Kiforraljuk és félretesszük. (Ha sűrű lenne, hígítható vízzel.) Elősütjük a húst. Teflonserpenyőbe tesszük az olívaolajat és a vajat. A húst beleforgatjuk a paprikával összekevert lisztbe. Két részletben egy serpenyőben elősütjük, ameddig szép színt kap, oldalanként 3-4 perc. Átszedjük egy tepsibe. Minden hús tetejére halmozunk paradicsomszószt, majd rárakjuk a mozzarellát és a reszelt sajtot. 180 fokos sütőbe tesszük és készre sütjük.
Bíró Sára
A kapuvári Lumniczer Sándor Kórház-Rendelőintézetben dolgozik diabetológiai szakápolóként. Évek óta szerkeszti az egeszseg.keva.hu weboldalt, ahol a cukorbetegek feltehetik kérdéseiket, illetve egymással is beszélgethetnek, tanácsot adhatnak. A főzésnek is jelentős szerepe van az életében, mindig is nagy hangsúlyt fektetett az egészséges táplálkozásra, de emellett a jó és ízletes ételek készítése is fontos szempontja, ezért hozta létre a Sárika konyhája receptblogot (blog.keva.hu).