Receptsarok
Kapros cukkiniragu
1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
120 kcal | 4 g | 5 g | 14 g |
Hozzávalók 2 adagoz:
- 1 db kisebb cukkini,
- 1 db kápia vagy pritaminpaprika,
- 1 db tv. paprika,
- 2 szál újhagyma,
- 2 db paradicsom,
- 2-3 karika csípős paprika,
- só,
- bors,
- 1 gerezd fokhagyma,
- 1 ek. olívaolaj,
- 1 csokor kapor
Feldaraboljuk a zöldségeket. Egy teflonserpenyőben az olajon a hagymát és a paprikát kicsit megdinszteljük, megsózzuk, rátesszük a felkockázott cukkinit, a fokhagymát, a csípős paprikát és a frissen őrölt borsot. Együtt pároljuk, végül rárakjuk a paradicsomot, ezzel már csak 2-3 percig főzzük. (Vigyázzunk, hogy ne főzzük szét a zöldségeket!) Egy csokor zöld kaprot apróra vágunk, meghintjük vele a ragut, összeforgatjuk, és ha szükséges, utánízesítünk.
Bíró Sára
A kapuvári Lumniczer Sándor Kórház-Rendelőintézetben dolgozik diabetológiai szakápolóként. Évek óta szerkeszti az egeszseg.keva.hu weboldalt, ahol a cukorbetegek feltehetik kérdéseiket, illetve egymással is beszélgethetnek, tanácsot adhatnak. A főzésnek is jelentős szerepe van az életében, mindig is nagy hangsúlyt fektetett az egészséges táplálkozásra, de emellett a jó és ízletes ételek készítése is fontos szempontja, ezért hozta létre a Sárika konyhája receptblogot (blog.keva.hu).