Receptsarok
Kapros cukkinifőzelék
1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
113 kcal | 4 g | 5 g | 13 g |
Hozzávalók 4 adagoz:
- két közepes cukkini (kb. 60 dkg),
- két ek. 12%-os tejföl,
- 1 dl tej,
- egy zöldhagyma,
- 1 ek. tönkölybúzaliszt,
- 1 csokor zöld kapor,
- 1 ek. olaj,
- 1 tk. ételízesítő (lehetőleg házi),
- só
Jól megmossuk a cukkinit. A durva reszelőn héjastól lereszeljük, majd két csipet sóval meghintjük. Egy dl vízzel egy lábasba feltesszük egy kicsit megpárolódni. Vigyázzunk, ne főzzük szét, a forrástól számítva csak két percig hagyjuk. Egy zöld hagymát feldarabolunk, majd az olajon egy kicsit megfonnyasztjuk, rászórjuk a lisztet, és jól összekavarjuk, nem kell pirítani. Hozzáadjuk a tejfölt és a tejet, csomómentesre keverjük, rátesszük az apróra vágott zöld kaprot, majd hozzáadjuk a cukkinit. Összeforraljuk és tálalhatjuk is.
Bíró Sára
A kapuvári Lumniczer Sándor Kórház-Rendelőintézetben dolgozik diabetológiai szakápolóként. Évek óta szerkeszti az egeszseg.keva.hu weboldalt, ahol a cukorbetegek feltehetik kérdéseiket, illetve egymással is beszélgethetnek, tanácsot adhatnak. A főzésnek is jelentős szerepe van az életében, mindig is nagy hangsúlyt fektetett az egészséges táplálkozásra, de emellett a jó és ízletes ételek készítése is fontos szempontja, ezért hozta létre a Sárika konyhája receptblogot (blog.keva.hu).