Receptsarok
Dupla sajtos nyúlcomb
1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
420 kcal | 35 g | 24 g | 14 g |
Hozzávalók 2 adagoz:
- 2 db nyúl hátsó comb,
- 1 db nyúlmáj,
- 1 kis fej hagyma,
- 1/2 fej lila hagyma,
- 3-4 db szárított paradicsom,
- 1/2 szelet fehér kenyér,
- 1 db sült krumpli (ez kimaradhat),
- 1 db tojás,
- petrezselyemzöld,
- só,
- bors,
- 8-10 dkg reszelt trappista sajt,
- 4 szelet bacon,
- 1 dl édes pezsgő
Hozzávalók a nyúl pácolásához:
- 2 ek. tejföl,
- 1 tk. dijoni mustár,
- 1 ek. olívaolaj,
- 1 duci gerezd fokhagyma
Megmossuk a húst, leitatjuk a vizet róla, a csont mellett hosszában zsebet vágunk. A tejfölt összekeverjük a mustárral, olajjal, őrölt borssal, a zúzott fokhagymával, ebbe beleforgatjuk a húst. Lefóliázva 1-2 órára hűtőbe tesszük. A hagymát apróra vágjuk, olívaolajon egy csipet só hozzáadásával megdinszteljük, rátesszük a szárított paradicsomot, majd rárakjuk az apróra vágott nyúlmájat, két-három percig pirítjuk. Egy tálban elkészítjük a tölteléket, vízbe áztatjuk a kenyeret, majd kinyomkodjuk, összekeverjük egy tojással, rátesszük az apróra vágott sült krumplit, a hagymás nyúlmájat, meghintjük gazdagon petrezselyemzölddel, belekeverjük a reszelt sajt felét. Majd ezt a tölteléket beletesszük a nyúlcombba. Baconnal körbetekerjük és kiolajazott tepsibe rakjuk, ha marad meg massza, azt baconba tekerjük és a hús mellé rakjuk. A comb tetejére lilahagyma-szeletet és aszalt paradicsomot teszünk. Ráöntjük a pezsgőt, és lefóliázva 180 fokos sütőbe tesszük. Sütés közben két-három alkalommal meglocsoljuk. Ha megpuhult a hús, levesszük a fóliát, rátesszük a reszelt sajt másik felét és készre sütjük.
Bíró Sára
A kapuvári Lumniczer Sándor Kórház-Rendelőintézetben dolgozik diabetológiai szakápolóként. Évek óta szerkeszti az egeszseg.keva.hu weboldalt, ahol a cukorbetegek feltehetik kérdéseiket, illetve egymással is beszélgethetnek, tanácsot adhatnak. A főzésnek is jelentős szerepe van az életében, mindig is nagy hangsúlyt fektetett az egészséges táplálkozásra, de emellett a jó és ízletes ételek készítése is fontos szempontja, ezért hozta létre a Sárika konyhája receptblogot (blog.keva.hu).