Szerző: Bíró Sára Feltöltés dátuma: 2017.05.02.

Receptsarok

Dupla sajtos nyúlcomb

Illusztráció

1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
420 kcal 35 g 24 g 14 g

Hozzávalók 2 adagoz:

  • 2 db nyúl hátsó comb,
  • 1 db nyúlmáj,
  • 1 kis fej hagyma,
  • 1/2 fej lila hagyma,
  • 3-4 db szárított paradicsom,
  • 1/2 szelet fehér kenyér,
  • 1 db sült krumpli (ez kimaradhat),
  • 1 db tojás,
  • petrezselyemzöld,
  • só,
  • bors,
  • 8-10 dkg reszelt trappista sajt,
  • 4 szelet bacon,
  • 1 dl édes pezsgő

Hozzávalók a nyúl pácolásához:

  • 2 ek. tejföl,
  • 1 tk. dijoni mustár,
  • 1 ek. olívaolaj,
  • 1 duci gerezd fokhagyma

Megmossuk a húst, leitatjuk a vizet róla, a csont mellett hosszában zsebet vágunk. A tejfölt összekeverjük a mustárral, olajjal, őrölt borssal, a zúzott fokhagymával, ebbe beleforgatjuk a húst. Lefóliázva 1-2 órára hűtőbe tesszük. A hagymát apróra vágjuk, olívaolajon egy csipet só hozzáadásával megdinszteljük, rátesszük a szárított paradicsomot, majd rárakjuk az apróra vágott nyúlmájat, két-három percig pirítjuk. Egy tálban elkészítjük a tölteléket, vízbe áztatjuk a kenyeret, majd kinyomkodjuk, összekeverjük egy tojással, rátesszük az apróra vágott sült krumplit, a hagymás nyúlmájat, meghintjük gazdagon petrezselyemzölddel, belekeverjük a reszelt sajt felét. Majd ezt a tölteléket beletesszük a nyúlcombba. Baconnal körbetekerjük és kiolajazott tepsibe rakjuk, ha marad meg massza, azt baconba tekerjük és a hús mellé rakjuk. A comb tetejére lilahagyma-szeletet és aszalt paradicsomot teszünk. Ráöntjük a pezsgőt, és lefóliázva 180 fokos sütőbe tesszük. Sütés közben két-három alkalommal meglocsoljuk. Ha megpuhult a hús, levesszük a fóliát, rátesszük a reszelt sajt másik felét és készre sütjük.

szerzo

Bíró Sára

A kapuvári Lumniczer Sándor Kórház-Rendelőintézetben dolgozik diabetológiai szakápolóként. Évek óta szerkeszti az egeszseg.keva.hu weboldalt, ahol a cukorbetegek feltehetik kérdéseiket, illetve egymással is beszélgethetnek, tanácsot adhatnak. A főzésnek is jelentős szerepe van az életében, mindig is nagy hangsúlyt fektetett az egészséges táplálkozásra, de emellett a jó és ízletes ételek készítése is fontos szempontja, ezért hozta létre a Sárika konyhája receptblogot (blog.keva.hu).

Megjelent a diabetes2017/2. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!