Receptsarok
Csirkemell gazdagon
1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
657 kcal | 59 g | 29 g | 39 g |
Hozzávalók 4 adagoz:
- 60 dkg csirkemellfilé,
- 20–25 dkg friss spenótlevél,
- 3 ek. olívaolaj,
- 3-4 db szárított paradicsom,
- 2 db koktélparadicsom,
- 1 tasak mini mozzarella,
- 10 dkg magyaros tömlős krémsajt,
- 10 dkg reszelt trappista és parmezán keveréke,
- 1 ek. zabpehely,
- 1 nagy gerezd fokhagyma,
- só,
- bors,
- fokhagymás bors,
- 60 dkg (4 nagy darab) burgonya,
- 1 db sárgarépa
A csirkemellet megmossuk, lecsepegtetjük a vizet, majd legyezőalakban bemetsszük. Meghintjük a fokhagymás borssal és sóval, pihentetjük néhány percig. Megpucoljuk a spenótot, majd egy evőkanál olívaolajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, felszeletelt szárított paradicsomot, a zabpelyhet, beletesszük a tömlős sajt kétharmadát, illetve egy evőkanálnyi reszelt sajtot. Sózzuk, borsozzuk. Megpucoljuk a krumplit és a répát, vékony karikákra szeljük. Egy tálba olívaolajat teszünk, ebbe beletesszük a krumplit és a répát, sózzuk, az olajjal összekeverjük, a csirkemellet ráfektetjük. Minden vágásba teszünk a spenótos töltelékből, majd a tetejére halmozzuk a maradék masszát. Rárakjuk a mozzarellát, egy-egy szelet szárított paradicsomot, illetve a tömlős sajt maradékát. Előmelegített sütőbe toljuk, 10 perc sütés után alufóliával betakarjuk, és kb. 30 percig pároljuk. Majd kivesszük, és meghintjük reszelt sajttal, parmezánnal, addig sütjük, ameddig ráolvad a sajt, kb. 15 percig.
Bíró Sára
A kapuvári Lumniczer Sándor Kórház-Rendelőintézetben dolgozik diabetológiai szakápolóként. Évek óta szerkeszti az egeszseg.keva.hu weboldalt, ahol a cukorbetegek feltehetik kérdéseiket, illetve egymással is beszélgethetnek, tanácsot adhatnak. A főzésnek is jelentős szerepe van az életében, mindig is nagy hangsúlyt fektetett az egészséges táplálkozásra, de emellett a jó és ízletes ételek készítése is fontos szempontja, ezért hozta létre a Sárika konyhája receptblogot (blog.keva.hu).