Receptsarok
Minestrone leves

1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
256 kcal | 9 g | 15,4 g | 20 g |
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 0,4 dl olívaolaj,
- 20 dkg paradicsom,
- 12 dkg vöröshagyma,
- 10 dkg sárgarépa,
- 8 dkg cékla,
- 6 dkg kelkáposzta,
- 6 dkg szárzeller,
- 10 dl húsleves,
- 6 dkg parmezán sajt,
- 6 dkg csökkentett szénhidráttartalmú spagetti száraztészta,
- petrezselyem,
- só,
- bors
A zöldségeket megpucoljuk és feldaraboljuk. Az olajon megpároljuk a hagymát, majd az edénybe dobjuk a sárgarépát, céklát és zellert is. Pár percig pároljuk, hozzáadjuk a paradicsomot, felöntjük a húslevessel, ízesítjük sóval, borssal, petrezselyemmel. Mikor már majdnem megpuhultak a zöldségek, hozzáadhatjuk a tésztát és a káposztát, majd további 10 percig főzzük a levest. Tálaláskor reszelt parmezánnal szórjuk meg, amitől még finomabb lesz a végeredmény.
E számunk receptjeit a Diab-Pont Konyha – cukorbetegkonyha.hu gyűjteményéből kaptuk.