Feltöltés dátuma: 2017.03.18.

Receptsarok

Minestrone leves

Illusztráció
1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
256 kcal 9 g 15,4 g 20 g

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 0,4 dl olívaolaj,
  • 20 dkg paradicsom,
  • 12 dkg vöröshagyma,
  • 10 dkg sárgarépa,
  • 8 dkg cékla,
  • 6 dkg kelkáposzta,
  • 6 dkg szárzeller,
  • 10 dl húsleves,
  • 6 dkg parmezán sajt,
  • 6 dkg csökkentett szénhidráttartalmú spagetti száraztészta,
  • petrezselyem,
  • só,
  • bors

A zöldségeket megpucoljuk és feldaraboljuk. Az olajon megpároljuk a hagymát, majd az edénybe dobjuk a sárgarépát, céklát és zellert is. Pár percig pároljuk, hozzáadjuk a paradicsomot, felöntjük a húslevessel, ízesítjük sóval, borssal, petrezselyemmel. Mikor már majdnem megpuhultak a zöldségek, hozzáadhatjuk a tésztát és a káposztát, majd további 10 percig főzzük a levest. Tálaláskor reszelt parmezánnal szórjuk meg, amitől még finomabb lesz a végeredmény.

E számunk receptjeit a Diab-Pont Konyha – cukorbetegkonyha.hu gyűjteményéből kaptuk.

Megjelent a diabetes2017/1. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!