Feltöltés dátuma: 2017.03.18.

Receptsarok

Mentás citromhabos falatok

Illusztráció

1 darab tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
148 kcal 5,3 g 11 g 4 g

Hozzávalók 15 darabhoz:

  • 1 db citrom,
  • 5 dkg Dia-Wellness porcukor,
  • 15 dkg natúr joghurt,
  • 2 dl habtejszín,
  • 1 zacskó zselatin,
  • 10 dkg vaj,
  • 10 dkg Zero-6 lisztkeverék koncentrátum,
  • 5 dkg liszt,
  • 5 dkg eritritol,
  • 1 db tojás,
  • mentalevél

Süteményalapnak szokásos omlós tésztát készítünk: a hideg vajat, az eritritolt és a kétféle lisztet morzsásra dolgozzuk, majd hozzáütünk egy tojást, összegyúrjuk, becsomagolva a hűtőbe tesszük. A citrom levét kifacsarjuk, 2 evőkanálnyi Dia-Wellness porcukorral megédesítjük. A tejszínt felverjük, hozzáadjuk az instant, főzés nélküli zselatint, a kívánt állagúra verjük, majd hozzáadjuk a joghurtot, az édesített citromlevet és az aprított mentaleveleket. A habot betesszük a hűtőbe dermedni. Kivesszük a tésztát, formákba nyomkodjuk, villával megszurkáljuk, 180 fokos sütőben 10–15 perc alatt megsütjük. Várjuk meg, amíg kihűlnek, utána beletöltjük a hideg habot. Tartsuk hűtőben, hogy ne essen össze a citromos habos töltelék, de fogyasztás előtt 10 perccel érdemes kivenni a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen a sütemény.

E számunk receptjeit a Diab-Pont Konyha – cukorbetegkonyha.hu gyűjteményéből kaptuk.

Megjelent a diabetes2017/1. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!