Receptsarok
Krumplis-pestós hosszúmetélt

1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
676,5 kcal | 35 g | 39,4 g | 45,8 g |
Hozzávalók 6 adaghoz:
- 50 dkg csökkentett szénhidráttartalmú szélesmetélt száraztészta,
- 12 dkg krumpli,
- 10 dkg zsenge zöldbab (zöld héjú),
- 2 üveg (egyenként 20 dkg) genovai pesto (lehet saját készítésű is),
- 5 dkg durvára reszelt parmezán,
- apró bazsalikomlevelek a tálaláshoz
A tésztát forrásban lévő, sós vízbe tesszük, megfőzzük, ám az utolsó 5 percben hozzáadjuk a meghámozott és fél centi vastag karikákra vágott krumplit, valamint a megtisztított, hosszában felszeletelt zöldbabot. A főzőléből félreteszünk egy csészényit, a többit leöntjük, a tésztát és a zöldségeket szűrőben alaposan lecsöpögtetjük. Visszatesszük az egészet a lábosba, lefedjük, hogy meleg maradjon. A pestót a maradék főzőlével együtt felmelegítjük, majd hozzákeverjük a zöldségeket a tésztával együtt. Reszelt parmezánnal megszórjuk, bazsalikomlevelekkel díszítjük.
E számunk receptjeit a Diab-Pont Konyha – cukorbetegkonyha.hu gyűjteményéből kaptuk.