Feltöltés dátuma: 2017.03.18.

Receptsarok

Krumplis-pestós hosszúmetélt

Illusztráció
1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
676,5 kcal 35 g 39,4 g 45,8 g

Hozzávalók 6 adaghoz:

  • 50 dkg csökkentett szénhidráttartalmú szélesmetélt száraztészta,
  • 12 dkg krumpli,
  • 10 dkg zsenge zöldbab (zöld héjú),
  • 2 üveg (egyenként 20 dkg) genovai pesto (lehet saját készítésű is),
  • 5 dkg durvára reszelt parmezán,
  • apró bazsalikomlevelek a tálaláshoz

A tésztát forrásban lévő, sós vízbe tesszük, megfőzzük, ám az utolsó 5 percben hozzáadjuk a meghámozott és fél centi vastag karikákra vágott krumplit, valamint a megtisztított, hosszában felszeletelt zöldbabot. A főzőléből félreteszünk egy csészényit, a többit leöntjük, a tésztát és a zöldségeket szűrőben alaposan lecsöpögtetjük. Visszatesszük az egészet a lábosba, lefedjük, hogy meleg maradjon. A pestót a maradék főzőlével együtt felmelegítjük, majd hozzákeverjük a zöldségeket a tésztával együtt. Reszelt parmezánnal megszórjuk, bazsalikomlevelekkel díszítjük.

E számunk receptjeit a Diab-Pont Konyha – cukorbetegkonyha.hu gyűjteményéből kaptuk.

Megjelent a diabetes2017/1. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!