Receptsarok
Karfiolos-brokkolis vegyes tál
1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
316,2 kcal | 18,6 g | 20,3 g | 14,4 g |
Hozzávalók 4 adagoz:
- 40 dkg brokkoli,
- 40 dkg karfiol,
- 4 dl tej,
- 1 dl víz,
- 10 dkg natúr krémsajt,
- 10 dkg reszelt sajt,
- 2 kk. (4 g) kukoricakeményítő,
- 2 ek. fenyőmag vagy hámozott mandula,
- szerecsendió,
- őrölt bors,
- só
A megmosott és lecsöpögtetett karfiolt és brokkolit egyforma, kicsi rózsákra vágjuk, egy kivajazott jénai vagy cserép sütőtálban vegyesen, jó szorosan elrendezzük. (A mirelit zöldséget ugyanúgy szedjük rózsákra, és a sütés megkezdése előtt kb. 5 percig gőzöljük.) A keményítőt elkeverjük 1 dl vízzel, majd állandóan kevergetve beleöntjük a felforralt tejbe, és további két percig forraljuk. Beledolgozzuk a krémsajtot, sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. A masszát a zöldségekre öntjük, meghintjük a reszelt sajttal és a magokkal. Előmelegített sütőben nagy lángon 45 percig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul és a zöldségek megpuhulnak.
E számunk receptjeit a Diab-Pont Konyha – cukorbetegkonyha.hu gyűjteményéből kaptuk.