Feltöltés dátuma: 2017.03.18.

Receptsarok

Karfiolos-brokkolis vegyes tál

1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
316,2 kcal 18,6 g 20,3 g 14,4 g

Hozzávalók 4 adagoz:

  • 40 dkg brokkoli,
  • 40 dkg karfiol,
  • 4 dl tej,
  • 1 dl víz,
  • 10 dkg natúr krémsajt,
  • 10 dkg reszelt sajt,
  • 2 kk. (4 g) kukoricakeményítő,
  • 2 ek. fenyőmag vagy hámozott mandula,
  • szerecsendió,
  • őrölt bors,

A megmosott és lecsöpögtetett karfiolt és brokkolit egyforma, kicsi rózsákra vágjuk, egy kivajazott jénai vagy cserép sütőtálban vegyesen, jó szorosan elrendezzük. (A mirelit zöldséget ugyanúgy szedjük rózsákra, és a sütés megkezdése előtt kb. 5 percig gőzöljük.) A keményítőt elkeverjük 1 dl vízzel, majd állandóan kevergetve beleöntjük a felforralt tejbe, és további két percig forraljuk. Beledolgozzuk a krémsajtot, sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. A masszát a zöldségekre öntjük, meghintjük a reszelt sajttal és a magokkal. Előmelegített sütőben nagy lángon 45 percig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul és a zöldségek megpuhulnak.

E számunk receptjeit a Diab-Pont Konyha – cukorbetegkonyha.hu gyűjteményéből kaptuk.

Megjelent a diabetes2017/1. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!