Receptsarok
Íróban pácolt csirkemell zöldségekkel sütve
1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
360 kcal | 40 g | 8 g | 33 g |
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 45 dkg fagyasztott zöldségkeverék (karfiol, brokkoli, sárgarépa),
- 40 dkg csirkemell,
- 10 dkg sovány sajt,
- 40 dkg író,
- 12 dkg bulgur,
- 0,15 dl olaj,
- só,
- bors
A bulgurt sózzuk, borsozzuk, forrásban lévő vízzel leöntjük kb. egyujjnyi magasságban. Lefedve 20 percig állni hagyjuk. A zöldségeket egy kevés vízben pár perc alatt megfőzzük, ízlés szerinti keménységűre. Az előző nap íróba pácolt csirkét kissé megtöröljük, sózzuk, borsozzuk, kiolajozott tepsibe fektetjük. Erre rétegezzük a zöldséget, megszórjuk a reszelt sajttal, letakarva, előmelegített 200 fokos sütőben 20 percig, majd fólia nélkül még kb. 10 percig sütjük, míg szép barna lesz a sajt a tetején. A kész zöldséges húst a bulgurral tálaljuk.
E számunk receptjeit a Diab-Pont Konyha – cukorbetegkonyha.hu gyűjteményéből kaptuk.