Feltöltés dátuma: 2017.03.18.

Évzáró ünnepség Tatán

A Városi Diabétesz Klub minden hónap második szerdáján tartja foglalkozásait. A decemberi évzáró ünnepség mindig a Mikulás- és a karácsony-várás hangulatában zajlik. Ez évben is ünnepi hangulat töltötte meg a klubhelyiséget, a terített asztalokon a virágok, a diabetikus ételek, italok alig fértek el.

Maczkó Jánosné elnök köszöntő szavai után a klub ajándékának kiosztására került sor. Mindenki kapott egy csomag diabetikus szaloncukrot és egy receptfüzetet. Örömmel hallgattuk a Diabétesz Világnap megyei rendezvényéről tartott rövid beszámolót és az itt kitüntetettek névsorát: több évtizedes áldozatkész klubvezetői munkájáért Maczkó Jánosné Dr. Kassai Farkas Sándor-emlékplakettet, Csonka Istvánné pedig névre szóló serleget kapott. Jó volt hallani, hogy több orvos is önzetlenül támogatta a klub munkáját.

Klubunkat levélben köszöntötte Bencsik József, a térség országgyűlési képviselője és Michl József polgármester. Ezt követte a szokásos ajándékozás. A tagok által készített mikuláscsomagok egy nagy zsákba kerültek, és sorszám alapján jutottak el az ajándékozottakhoz. A családias közösség ünnepi hangulatát fokozta a második félévi születésnaposok virággal való köszöntése. Az ezt követő vidám beszélgetés közben fogytak a diabetikus sütemények, nagy sikere volt Takácsné Jutka csicsókás pogácsájának.

Többektől elhangzott: mivel a „cukrosok” rendszeresen járnak vérvételre, öröm számukra, hogy véglegesen rendeződött a labor helyzete és szakszerű, zökkenőmentes a vérvétel. Üdvözöljük azt a tervet, miszerint a vizsgálatra küldő orvosok a jövőben a leletet elektronikus úton megkapják. Ezúton, a tagság nevében szeretném megköszönni Maczkó Jánosné elnök és Takács Lászlóné elnökhelyettes áldozatos munkáját és ezt a baráti hangulatú, betegek számára is vidám és nagyon hasznos rendezvényt.

Id. Bankó Róbertklubtag

Megjelent a diabetes2017/1. számában

Szeretne közvetlenül értesülni az újdonságokról? Megrendelési információk

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta,
a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!