Receptsarok
Epres-kókuszos sütemény
1 szelet tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
223,4 kcal | 3,6 g | 16 g | 14,1 g |
Hozzávalók 12 szelethez:
- 15 dkg vaj,
- 8 dkg nyírfacukor,
- 1 db tojás,
- 10 dkg liszt,
- 5 dkg Zero-6 lisztkeverék koncentrátum,
- 10 dkg kókuszreszelék (mandularajongók helyettesíthetik darált mandulával),
- 2 tk. sütőpor,
- 1 tk. őrölt fahéj,
- 40 dkg eper
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, egy 18 centi átmérőjű tortaformát előkészítünk. Ha nem szilikon a sütőforma, akkor sütőpapírral béleljük ki. Az epret megtisztítjuk, cikkekre vágjuk. A vajat megolvasztjuk, majd a nyírfacukorral és a tojással alaposan kikeverjük. Hozzáadjuk a liszteket, a kókuszreszeléket, a sütőport és a fahéjat, átkeverjük. A végén kézzel is átgyúrhatjuk. A massza felét a tortaformába helyezzük, egyenletesen elterítjük (kézzel belelapítva a legegyszerűbb). Rápakoljuk az eper felét, jó sűrűn, hogy mindenhova jusson, majd a tészta másik felét, a tetejét szépen kirakjuk a maradék eperrel. Sütőben 30-40 percig sütjük.
E számunk receptjeit a Diab-Pont Konyha – cukorbetegkonyha.hu gyűjteményéből kaptuk.