Feltöltés dátuma: 2017.03.18.

Receptsarok

Epres-kókuszos sütemény

Illusztráció

1 szelet tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
223,4 kcal 3,6 g 16 g 14,1 g

Hozzávalók 12 szelethez:

  • 15 dkg vaj,
  • 8 dkg nyírfacukor,
  • 1 db tojás,
  • 10 dkg liszt,
  • 5 dkg Zero-6 lisztkeverék koncentrátum,
  • 10 dkg kókuszreszelék (mandularajongók helyettesíthetik darált mandulával),
  • 2 tk. sütőpor,
  • 1 tk. őrölt fahéj,
  • 40 dkg eper

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, egy 18 centi átmérőjű tortaformát előkészítünk. Ha nem szilikon a sütőforma, akkor sütőpapírral béleljük ki. Az epret megtisztítjuk, cikkekre vágjuk. A vajat megolvasztjuk, majd a nyírfacukorral és a tojással alaposan kikeverjük. Hozzáadjuk a liszteket, a kókuszreszeléket, a sütőport és a fahéjat, átkeverjük. A végén kézzel is átgyúrhatjuk. A massza felét a tortaformába helyezzük, egyenletesen elterítjük (kézzel belelapítva a legegyszerűbb). Rápakoljuk az eper felét, jó sűrűn, hogy mindenhova jusson, majd a tészta másik felét, a tetejét szépen kirakjuk a maradék eperrel. Sütőben 30-40 percig sütjük.

E számunk receptjeit a Diab-Pont Konyha – cukorbetegkonyha.hu gyűjteményéből kaptuk.

Megjelent a diabetes2017/1. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!