Receptsarok
Coq au vin

1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
515,5 kcal | 47,6 g | 8,2 g | 46,8 g |
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 60 dkg csirkehús,
- 12 dkg vöröshagyma,
- 20 dkg gomba,
- 1 gerezd fokhagyma,
- csirke alaplé,
- 2 dkg Zero-6 lisztkeverék koncentrátum,
- 80 dkg burgonya,
- 3,5 dl vörösbor,
- 2 tk. olívaolaj,
- babérlevél,
- kakukkfű,
- petrezselyem
A recept elkészítéséhez olyan edény szükséges, amelyet tűzhelyen és sütőben is használhatunk. A csirkét feldaraboljuk és a fűszerekkel ízesített vörösborban pácoljuk egy éjszakán át. Másnap kivesszük az edényből, papírtörlővel megszárítjuk. Az olajon hagymát pirítunk, majd a gombát és a zúzott fokhagymát pár percig főzzük. Közben megpucoljuk és feldaraboljuk a burgonyát. Ezután kiszedjük az edény tartalmát, és a csirkedarabokat elősütjük, a visszamaradt szaftot a liszttel besűrítjük. A félretett páclét a sűrű szafthoz keverjük, a csirke alaplevet is hozzáöntjük. Az egészet felforraljuk, hozzátesszük a gombás, hagymás alapot az elősütött csirkével és a burgonyával együtt. Lefedjük, előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük. Tálaláskor friss petrezselyemmel megszórjuk.
E számunk receptjeit a Diab-Pont Konyha – cukorbetegkonyha.hu gyűjteményéből kaptuk.