Feltöltés dátuma: 2017.03.18.

Receptsarok

Coq au vin

Illusztráció
1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
515,5 kcal 47,6 g 8,2 g 46,8 g

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 60 dkg csirkehús,
  • 12 dkg vöröshagyma,
  • 20 dkg gomba,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • csirke alaplé,
  • 2 dkg Zero-6 lisztkeverék koncentrátum,
  • 80 dkg burgonya,
  • 3,5 dl vörösbor,
  • 2 tk. olívaolaj,
  • babérlevél,
  • kakukkfű,
  • petrezselyem

A recept elkészítéséhez olyan edény szükséges, amelyet tűzhelyen és sütőben is használhatunk. A csirkét feldaraboljuk és a fűszerekkel ízesített vörösborban pácoljuk egy éjszakán át. Másnap kivesszük az edényből, papírtörlővel megszárítjuk. Az olajon hagymát pirítunk, majd a gombát és a zúzott fokhagymát pár percig főzzük. Közben megpucoljuk és feldaraboljuk a burgonyát. Ezután kiszedjük az edény tartalmát, és a csirkedarabokat elősütjük, a visszamaradt szaftot a liszttel besűrítjük. A félretett páclét a sűrű szafthoz keverjük, a csirke alaplevet is hozzáöntjük. Az egészet felforraljuk, hozzátesszük a gombás, hagymás alapot az elősütött csirkével és a burgonyával együtt. Lefedjük, előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük. Tálaláskor friss petrezselyemmel megszórjuk.

E számunk receptjeit a Diab-Pont Konyha – cukorbetegkonyha.hu gyűjteményéből kaptuk.

Megjelent a diabetes2017/1. számában

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!