Feltöltés dátuma: 2017.03.18.

Receptsarok

Brokkolis vagdalt édesburgonyával

Illusztráció
1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
389 kcal 29,5 g 9,4 g 44,8 g

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 40 dkg sovány darálthús (sertés- vagy pulykacomb),
  • 1 db zsemle,
  • 1 db tojás,
  • 40 dkg brokkoli,
  • 70 dkg édesburgonya,
  • fokhagyma,
  • őrölt bors,
  • fűszerpaprika,
  • konyhasó,
  • grill fűszerkeverék

A brokkolit megtisztítjuk, rózsáira szedjük, enyhén sós forró vízben ressre főzzük (amikor a közepe roppanós), és leszűrjük. A zsemlét vízben áztatjuk, majd a felesleges vizet kinyomjuk belőle. Elkészítjük a vagdalt alapját: összedolgozzuk a zsemlét a tojással, a darált hússal, zúzott fokhagymával, őrölt borssal, fűszerpaprikával és sóval ízesítjük. Egy hőálló edényt alufóliával kibélelünk, és az egybesült vagdalthoz a masszát úgy formázzuk, hogy a közepébe rakjuk a brokkolirózsákat, majd forró sütőben megsütjük. Az édesburgonyát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, majd grillfűszerrel megszórva a vagdalttal is együtt süthetjük, de ha puhábban szeretjük, akkor külön edényben, kevés vizet alátéve – időnként a lével locsolgatva, forgatva – süthetjük.

E számunk receptjeit a Diab-Pont Konyha – cukorbetegkonyha.hu gyűjteményéből kaptuk.

Megjelent a diabetes2017/1. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!