Receptsarok
Brokkolis vagdalt édesburgonyával

1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
389 kcal | 29,5 g | 9,4 g | 44,8 g |
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 40 dkg sovány darálthús (sertés- vagy pulykacomb),
- 1 db zsemle,
- 1 db tojás,
- 40 dkg brokkoli,
- 70 dkg édesburgonya,
- fokhagyma,
- őrölt bors,
- fűszerpaprika,
- konyhasó,
- grill fűszerkeverék
A brokkolit megtisztítjuk, rózsáira szedjük, enyhén sós forró vízben ressre főzzük (amikor a közepe roppanós), és leszűrjük. A zsemlét vízben áztatjuk, majd a felesleges vizet kinyomjuk belőle. Elkészítjük a vagdalt alapját: összedolgozzuk a zsemlét a tojással, a darált hússal, zúzott fokhagymával, őrölt borssal, fűszerpaprikával és sóval ízesítjük. Egy hőálló edényt alufóliával kibélelünk, és az egybesült vagdalthoz a masszát úgy formázzuk, hogy a közepébe rakjuk a brokkolirózsákat, majd forró sütőben megsütjük. Az édesburgonyát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, majd grillfűszerrel megszórva a vagdalttal is együtt süthetjük, de ha puhábban szeretjük, akkor külön edényben, kevés vizet alátéve – időnként a lével locsolgatva, forgatva – süthetjük.
E számunk receptjeit a Diab-Pont Konyha – cukorbetegkonyha.hu gyűjteményéből kaptuk.