Receptsarok
Bazsalikomos húsgombóc paradicsomszósszal, spagettivel
1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
605 kcal | 35 g | 34 g | 36 g |
Hozzávalók 4 adagoz:
- 40 dkg darált sertéslapocka,
- 1 közepes fej vöröshagyma,
- 0,4 dl olaj,
- 25 dkg cukormentes ketchup,
- 48 dkg (2 db) hámozott paradicsom konzerv,
- 22 dkg csökkentett szénhidráttartalmú spagetti száraztészta,
- só,
- bors,
- bazsalikom,
- oregánó
A paradicsomszószhoz a hagymát megpucoljuk, felaprítjuk, kevés olajon megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük a paradicsomkonzervvel, hozzáöntjük a ketchupot, oregánóval bazsalikommal fűszerezzük. Amíg a szósz összefő, a darált húst sózzuk, borsozzuk, aprított friss bazsalikommal fűszerezzük, és gombócokat formázunk belőle. Ekkor a tésztát is elkezdhetjük főzni. Ha a szósz jól összefőtt, alacsonyabb fokozatra vesszük a tűzhelyet, és beledobjuk a gombócokat, majd újra erősebb fokozaton 15 percig főzzük. A kifőtt tésztával tálaljuk.
E számunk receptjeit a Diab-Pont Konyha – cukorbetegkonyha.hu gyűjteményéből kaptuk.