Feltöltés dátuma: 2017.03.18.

Receptsarok

Bazsalikomos húsgombóc paradicsomszósszal, spagettivel

Illusztráció

1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
605 kcal 35 g 34 g 36 g

Hozzávalók 4 adagoz:

  • 40 dkg darált sertéslapocka,
  • 1 közepes fej vöröshagyma,
  • 0,4 dl olaj,
  • 25 dkg cukormentes ketchup,
  • 48 dkg (2 db) hámozott paradicsom konzerv,
  • 22 dkg csökkentett szénhidráttartalmú spagetti száraztészta,
  • só,
  • bors,
  • bazsalikom,
  • oregánó

A paradicsomszószhoz a hagymát megpucoljuk, felaprítjuk, kevés olajon megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük a paradicsomkonzervvel, hozzáöntjük a ketchupot, oregánóval bazsalikommal fűszerezzük. Amíg a szósz összefő, a darált húst sózzuk, borsozzuk, aprított friss bazsalikommal fűszerezzük, és gombócokat formázunk belőle. Ekkor a tésztát is elkezdhetjük főzni. Ha a szósz jól összefőtt, alacsonyabb fokozatra vesszük a tűzhelyet, és beledobjuk a gombócokat, majd újra erősebb fokozaton 15 percig főzzük. A kifőtt tésztával tálaljuk.

E számunk receptjeit a Diab-Pont Konyha – cukorbetegkonyha.hu gyűjteményéből kaptuk.

Megjelent a diabetes2017/1. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!