Szerző: Herth Viktória Feltöltés dátuma: 2016.12.14.

Létrán a Vatikánban

Ferenc pápa június 16-i audienciáján a 18 éves György Tibort, a Baross Imre Artistaképző növendékét érte az a megtiszteltetés, hogy több száz artista között egyedüli magyarként lépett fel az úgynevezett „pápaváró előadáson”, a Vatikán évente egy alkalommal megrendezett fergeteges cirkuszi kavalkádján.

A felnőtteket és gyermekeket felvidító cirkusz mögött sokszor nagy életáldozat és sok nehézség húzódik. A Szentatya éppen azért találkozik e művészeti ág képviselőivel, hogy kifejezze elismerését a kemény munka iránt.

Miért került e hír lapunkba? György Tibor diabéteszes. Egyágú létrával szerepelt Ferenc pápa előtt; a történet, amit eljátszott: keresi Istent, de sosem éri el. Másik artistaeszköze a cyr wheel, a nálánál nagyobb, hulahoppkarikához hasonló alumíniumgyűrű.

Ahogy édesanyja mesélte, az esélytelenek nyugalmával mentek felvételizni, s maguk is meglepődtek, hogy Tibort felvették. A sportorvosi engedélyt is megkapta, s azóta is profi módon kezeli diabéteszét, s tanulja szakmáját.

Diabéteszkezelésének eszköze a pen, no meg a vércukormérő, amelyet rendszeresen használ. A 2008 óta diabéteszes fiatalember eddigi legmagasabb HbA1c-értéke nem érte el a 7-et! Ügyessége, tehetsége mellett a fegyelmezettség a legnagyobb érdeme. Szüksége is van rá mind az artistaszakmában, mind a diabétesz kezelésében.

Tibor ebben a tanévben érettségizik, álma, hogy minél több cirkuszfesztiválon szerepelhessen, majd pedig jó cirkuszközösségekkel bejárhassa a világot.

Sok sikert kívánunk neki!

Herth Viktória

Megjelent a diabetes2016/5. számában

Szeretne közvetlenül értesülni az újdonságokról? Megrendelési információk

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta,
a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!