Feltöltés dátuma: 2016.05.13.

Zabos-almás muffin

Illusztráció

1 db tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
104 kcal 4 g 1,4 g 19 g

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 110 g teljes kiőrlésű búzaliszt,
  • 100 g zabpehely,
  • 1/2 tk. só,
  • 3 tk. sütőpor,
  • 1/2 tk. reszelt szerecsendió,
  • 2 tk. őrölt fahéj,
  • 1,5 tk. sztíviapor,
  • 1 db tojás,
  • 185 ml tej,
  • 50 ml semleges ízű olaj,
  • 1 közepes alma,
  • 110 g mazsola

Összekeverjük a száraz összetevőket, vagyis a lisztet, a zabpelyhet, a sót, sütőport, fűszereket és a sztíviát. Egy másik tálban elkeverjük a tojásokat a tejjel és az olajjal, majd hozzáadjuk a lisztes keverékhez. A tésztához adjuk a meghámozott, felkockázott almát és a mazsolát, elegyítjük. Egy 12 darabos muffinsütő formát kibélelünk muffinpapírral, vagy vékonyan kiolajozunk. A formákat háromnegyed magasságig megtöltjük a tésztával, majd 200 °C fokra előmelegített sütőben, 15-20 percig sütjük, amíg a tészta szép aranybarna nem lesz, illetve a tésztába szúrt hurkapálcikára nem tapad rá a tészta. A sütőből kivéve rácsra tesszük, kihűtjük.

További receptek:

Szűcs Zsuzsanna MScdietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember

Megjelent a diabetes2016/2. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!