Zabos-almás muffin
1 db tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
104 kcal | 4 g | 1,4 g | 19 g |
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 110 g teljes kiőrlésű búzaliszt,
- 100 g zabpehely,
- 1/2 tk. só,
- 3 tk. sütőpor,
- 1/2 tk. reszelt szerecsendió,
- 2 tk. őrölt fahéj,
- 1,5 tk. sztíviapor,
- 1 db tojás,
- 185 ml tej,
- 50 ml semleges ízű olaj,
- 1 közepes alma,
- 110 g mazsola
Összekeverjük a száraz összetevőket, vagyis a lisztet, a zabpelyhet, a sót, sütőport, fűszereket és a sztíviát. Egy másik tálban elkeverjük a tojásokat a tejjel és az olajjal, majd hozzáadjuk a lisztes keverékhez. A tésztához adjuk a meghámozott, felkockázott almát és a mazsolát, elegyítjük. Egy 12 darabos muffinsütő formát kibélelünk muffinpapírral, vagy vékonyan kiolajozunk. A formákat háromnegyed magasságig megtöltjük a tésztával, majd 200 °C fokra előmelegített sütőben, 15-20 percig sütjük, amíg a tészta szép aranybarna nem lesz, illetve a tésztába szúrt hurkapálcikára nem tapad rá a tészta. A sütőből kivéve rácsra tesszük, kihűtjük.
További receptek:
Szűcs Zsuzsanna MScdietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember