Tavaszi saláta
1 tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
116 kcal | 8 g | 2 g | 15 g |
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 1 db fejes saláta,
- 15 dkg sárgarépa,
- 15 dkg fejes káposzta,
- 15 dkg mirelit kukorica,
- 8 dkg gépsonka,
- só,
- édesítőszer,
- ecet
A megtisztított fejes káposztát vékony szeletekre vágjuk. A megtisztított sárgarépát és zellert vékonyra gyaluljuk. A mirelit kukoricát enyhén sós vízben megfőzzük, hagyjuk kihűlni. A fejes salátát apróbb darabokra tépkedjük. A zöldségeket egy tálban összekeverjük. Ízlés szerint ecetes páclevet készítünk ecet, víz, kevés só és édesítőszer felhasználásával. A zöldségkeverékre öntjük. Lefedve 1-2 órára a hűtőszekrénybe tesszük. Tálaláskor a tetejére vékony csíkokra vágott gépsonkát szórunk.
- Rukkolasaláta narancsos öntettel
- Tavaszi töltött szőlőlevél hidegen tálalva
- Rukkolasaláta eperrel
- Paradicsomos spenótsaláta
Kicsák Marian
Az Orvostovábbképző Egyetem Egészségügyi Főiskolai Karának dietetikai szakán 1990-ben szerzett kitüntetéses diplomát, 1996-ban egészségügyi szakoktatói diplomát. Jelenleg Nyíregyházán, a Jósa András Oktatókórházban dolgozik. Több mint két évtizede rendszeresen, sikerrel végzi a cukorbetegek terápiás célú oktatásával kapcsolatos feladatait. Több, betegeknek szóló könyv, tájékoztató füzet szerzője, társszerzője.