Szerző: Kicsák Marian Feltöltés dátuma: 2016.03.25.

Rukkolasaláta narancsos öntettel

1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
55 kcal 1 g 3 g 6 g

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 15 dkg friss rukkola,
  • 20 dkg friss eper,
  • néhány szem fekete olívabogyó,
  • 1 evőkanál mustár,
  • 2 evőkanál frissen préselt narancslé,
  • 1 evőkanál vörösborecet,
  • 1 evőkanál dióolaj,
  • fél mokkáskanál só

Az öntethez a mustárt, olajat, narancslét, vörösborecetet, sót alaposan kikeverjük, és tálalásig a hűtőszekrényben tartjuk. Az átválogatott, megmosott, lecsepegtetett rukkolát salátástálba tesszük. Az epreket hosszában félbe, majd a feleket nagyjából fél cm vastag szeletekre, az olívát karikákra vágjuk. Összekeverjük az alapanyagokat. Az öntetet csak tálaláskor adjuk a salátához.

Ebben a salátában a sós, mustáros, édes és savanykás ízek határozottan jelennek meg, ugyanakkor nagyon harmonikus egységet alkotnak.

szerzo

Kicsák Marian

Az Orvostovábbképző Egyetem Egészségügyi Főiskolai Karának dietetikai szakán 1990-ben szerzett kitüntetéses diplomát, 1996-ban egészségügyi szakoktatói diplomát. Jelenleg Nyíregyházán, a Jósa András Oktatókórházban dolgozik. Több mint két évtizede rendszeresen, sikerrel végzi a cukorbetegek terápiás célú oktatásával kapcsolatos feladatait. Több, betegeknek szóló könyv, tájékoztató füzet szerzője, társszerzője.

Megjelent a diabetes2008/1. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!