Rukkolasaláta narancsos öntettel
1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
55 kcal | 1 g | 3 g | 6 g |
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 15 dkg friss rukkola,
- 20 dkg friss eper,
- néhány szem fekete olívabogyó,
- 1 evőkanál mustár,
- 2 evőkanál frissen préselt narancslé,
- 1 evőkanál vörösborecet,
- 1 evőkanál dióolaj,
- fél mokkáskanál só
Az öntethez a mustárt, olajat, narancslét, vörösborecetet, sót alaposan kikeverjük, és tálalásig a hűtőszekrényben tartjuk. Az átválogatott, megmosott, lecsepegtetett rukkolát salátástálba tesszük. Az epreket hosszában félbe, majd a feleket nagyjából fél cm vastag szeletekre, az olívát karikákra vágjuk. Összekeverjük az alapanyagokat. Az öntetet csak tálaláskor adjuk a salátához.
Ebben a salátában a sós, mustáros, édes és savanykás ízek határozottan jelennek meg, ugyanakkor nagyon harmonikus egységet alkotnak.
- Tavaszi töltött szőlőlevél hidegen tálalva
- Rukkolasaláta eperrel
- Paradicsomos spenótsaláta
- Tavaszi saláta
Kicsák Marian
Az Orvostovábbképző Egyetem Egészségügyi Főiskolai Karának dietetikai szakán 1990-ben szerzett kitüntetéses diplomát, 1996-ban egészségügyi szakoktatói diplomát. Jelenleg Nyíregyházán, a Jósa András Oktatókórházban dolgozik. Több mint két évtizede rendszeresen, sikerrel végzi a cukorbetegek terápiás célú oktatásával kapcsolatos feladatait. Több, betegeknek szóló könyv, tájékoztató füzet szerzője, társszerzője.