Rukkolasaláta eperrel
1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
182 kcal | 5 g | 14 g | 9 g |
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 40 dkg eper,
- 15 dkg rukkola,
- 10 szem dióbél,
- 2 dkg reszelt parmezán,
- 3 evőkanál olívaolaj,
- 3 evőkanál balzsamecet,
- 2 szál mentalevél,
- őrölt fehér bors,
- só
Az öntethez az olívaolajat, a balzsamecetet apróra vágott mentával összekeverjük. Ízesítjük kevés borssal, sóval. A megmosott epret szeletekre vágjuk. A rukkolát egy tálba tesszük és a felezett dióval, valamint az eperrel összekeverjük. Hűtőszekrénybe helyezzük fél órára. Tálaláskor meglocsoljuk az öntettel, megszórjuk reszelt parmezánnal és mentalevéllel díszítjük.
- Rukkolasaláta narancsos öntettel
- Tavaszi töltött szőlőlevél hidegen tálalva
- Paradicsomos spenótsaláta
- Tavaszi saláta
Kicsák Marian
Az Orvostovábbképző Egyetem Egészségügyi Főiskolai Karának dietetikai szakán 1990-ben szerzett kitüntetéses diplomát, 1996-ban egészségügyi szakoktatói diplomát. Jelenleg Nyíregyházán, a Jósa András Oktatókórházban dolgozik. Több mint két évtizede rendszeresen, sikerrel végzi a cukorbetegek terápiás célú oktatásával kapcsolatos feladatait. Több, betegeknek szóló könyv, tájékoztató füzet szerzője, társszerzője.