Feltöltés dátuma: 2014.06.24.

DiaEuro 2014

Megkezdte a felkészülést a címvédő magyar válogatott

A május 18-án megtartott második csapatválogató után összeállt a Hevesi Tamás irányította magyar cukorbeteg futsalválogatott, és megkezdték a felkészülést a 2014. szeptember 1–5. között Balatonfüreden rendezendő Európa-bajnokságra. A házigazda és egyben címvédő magyar csapat mellett összesen 15 ország véglegesítette részvételét, köztük a tavalyi ezüst- és bronzérmes Portugália és Horvátország is. A válogatott munkáját és az európai színvonalú sportesemény megszervezését a 77 Elektronika Kft. és a Sanofi Magyarország által létrehozott DiaEuro Egyesület segíti.

Illusztráció

2014. május 23–25. között a szeptemberi Európa-bajnokság helyszínén, Balatonfüreden edzőtáborozott a nemrégiben összeállt magyar cukorbetegek futsalválogatottjának első, 14 fős kerete. A háromnapos edzéssorozatot követően Hevesi Tamás csapatkapitány pozitívan értékelte a játékosok teljesítményét.

„Természetesen még rengeteg munka áll előttünk, hiszen csak most kezdtük meg a felkészülést, de látva a játékosok hozzáállását, optimista vagyok. Az én célom a tavalyi siker megismétlése, az Európa-bajnoki cím megvédése a hazai közönség előtt, ezért a mostani csapatba is csak a legkiválóbb játékosok kerülhettek be a válogatókról. Néhány poszton személyi csere is történt a tavalyi bajnoki csapathoz képest, így ha továbbra is ilyen elkötelezettséggel folytatjuk a munkát, és minden jól megy, még erősebb csapattal vághatunk majd neki a kontinensbajnokságnak szeptemberben” – mondta el a cukorbetegségben szintén érintett kapitány.

Illusztráció

A válogatott gondtalan felkészülését segíti, hogy a cukorbetegek futsal-Európa-bajnokságának teljes körű hazai megrendezését és finanszírozását magára vállaló 77 Elektronika Kft. és a Sanofi Magyarország közösen létrehozták a DiaEuro Egyesületet, amely szervezési és operatív feladatokat lát el. Ennek köszönhetően a magyar csapatnak csak az összeszokásra és az edzésekre kell koncentrálnia.

Az intenzív edzőtáborokra és a felkészülési mérkőzésekre szüksége is lesz a magyar válogatottnak, hiszen a szervezők idén néggyel több, összesen 16 ország részvételét fogadták el.

Az EB-n részt vevő országok: Belgium, Portugália, Románia, Olaszország, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Oroszország, Ukrajna, Bulgária, Ciprus, Horvátország, Kazahsztán, Lengyelország, Üzbegisztán és Magyarország. Továbbá még van rá esély, hogy a brazil futsal-válogatott vendégként vesz részt az Európa-bajnokságon, és bemutatkozó mérkőzést játszik a házigazda magyar csapattal.

A DiaEuro kezdeményezés célja az, hogy felhívja a figyelmet a cukorbetegség által érintettek egyre növekvő körére Európában, és hangsúlyozza: a sportban sincs helye a diszkriminációnak. A Magyar Diabetes Társaság szakmai partnerként támogatja a bajnokságot, a Diabetes újság a rendezvény népszerűsítését segíti, de a Magyar Labdarúgó Szövetség is a kezdeményezés mellé állt.

Megjelent a diabetes2014/3. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!