Feltöltés dátuma: 2014.06.24.

Csicsóka az étrendünkben

Édesköményes csicsókakrémleves

Illusztráció

1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
173 kcal 5 g 13 g 10 g

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 1/2 kg csicsóka,
  • 1 édeskömény-hagyma,
  • 2 közepes gyöngyhagyma,
  • 1 ek. vaj,
  • 2 l zöldség alaplé,
  • 2 dl főzőtejszín,
  • 1 ek. kukoricaliszt,
  • só,
  • kakukkfű,
  • fehér bors,
  • balzsamecet a tálaláshoz

A vajat egy lábosban felolvasztjuk, és megdinszteljük benne a karikára vágott hagymát.
Beletesszük a megtisztított csicsókát, a felszeletelt édesköményt, sózzuk, borsozzuk.
Teszünk bele egy kevés kakukkfüvet, majd felöntjük az alaplével, és puhára főzzük. Simára tumixoljuk, hozzáadjuk a kukoricaliszttel elkevert tejszínt, és összemelegítjük. Néhány csepp balzsamecettel tálaljuk.

Receptek:

Bezselics IldikóKét cica konyhája

Fotó: Tóth Milán / Px7 Digital Studio

Megjelent a diabetes2014/3. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!