Csicsóka az étrendünkben
Édesköményes csicsókakrémleves
1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
173 kcal | 5 g | 13 g | 10 g |
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 1/2 kg csicsóka,
- 1 édeskömény-hagyma,
- 2 közepes gyöngyhagyma,
- 1 ek. vaj,
- 2 l zöldség alaplé,
- 2 dl főzőtejszín,
- 1 ek. kukoricaliszt,
- só,
- kakukkfű,
- fehér bors,
- balzsamecet a tálaláshoz
A vajat egy lábosban felolvasztjuk, és megdinszteljük benne a karikára vágott hagymát.
Beletesszük a megtisztított csicsókát, a felszeletelt édesköményt, sózzuk, borsozzuk.
Teszünk bele egy kevés kakukkfüvet, majd felöntjük az alaplével, és puhára főzzük. Simára tumixoljuk, hozzáadjuk a kukoricaliszttel elkevert tejszínt, és összemelegítjük. Néhány csepp balzsamecettel tálaljuk.
Receptek:
Bezselics IldikóKét cica konyhája
Fotó: Tóth Milán / Px7 Digital Studio