Feltöltés dátuma: 2014.06.24.

Currys-gyömbéres rakott csirke

Illusztráció

1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
406 kcal 34 g 22 g 15 g

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 1 pár csirkemellfilé,
  • 250 g mascarpone,
  • 1 tojás,
  • só,
  • Cayenne-bors,
  • 3 cm friss, reszelt gyömbér,
  • 3 ek. currypor,
  • 4 közepes méretű csicsóka,
  • 3 kisebb alma,
  • 50 g durvára darált mogyoró

A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, sózzuk-borsozzuk, és néhány perc után grillserpenyőben mindkét oldalát átsütjük.
A húslét felfogjuk (a sütés után egy kevés marad a serpenyő redőiben), hozzáadjuk a mascarponét, a gyömbért, a tojást, a curryt, és sima masszát keverünk belőle.
A csicsókát sós vízben félig megfőzzük, majd meghámozzuk és karikára vágjuk (kb. 7 mm vastagságúra). Az almát ugyanígy felkarikázzuk, a magházát kivágva héjastul használjuk.
Egy 23 cm átmérőjű, mély sütőtálat kibélelünk sütőpapírral, és rétegezve beletesszük a hozzávalókat: alulra kerül a csicsóka, rá az alma, majd a csirke, közéjük kenjük az előkészített mascarpone-krémet. Még egy ilyen réteg jön rá, majd a csicsókával fedjük be. A tetejére kent krémet még megszórjuk a darált mogyoróval, majd 160 fokos sütőben fél óra alatt megsütjük.

Receptek:

Bezselics Ildikó Két cica konyhája

Fotó: Tóth Milán / Px7 Digital Studio

Megjelent a diabetes2014/3. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!