Currys-gyömbéres rakott csirke
1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
406 kcal | 34 g | 22 g | 15 g |
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 1 pár csirkemellfilé,
- 250 g mascarpone,
- 1 tojás,
- só,
- Cayenne-bors,
- 3 cm friss, reszelt gyömbér,
- 3 ek. currypor,
- 4 közepes méretű csicsóka,
- 3 kisebb alma,
- 50 g durvára darált mogyoró
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, sózzuk-borsozzuk, és néhány perc után grillserpenyőben mindkét oldalát átsütjük.
A húslét felfogjuk (a sütés után egy kevés marad a serpenyő redőiben), hozzáadjuk a mascarponét, a gyömbért, a tojást, a curryt, és sima masszát keverünk belőle.
A csicsókát sós vízben félig megfőzzük, majd meghámozzuk és karikára vágjuk (kb. 7 mm vastagságúra). Az almát ugyanígy felkarikázzuk, a magházát kivágva héjastul használjuk.
Egy 23 cm átmérőjű, mély sütőtálat kibélelünk sütőpapírral, és rétegezve beletesszük a hozzávalókat: alulra kerül a csicsóka, rá az alma, majd a csirke, közéjük kenjük az előkészített mascarpone-krémet. Még egy ilyen réteg jön rá, majd a csicsókával fedjük be. A tetejére kent krémet még megszórjuk a darált mogyoróval, majd 160 fokos sütőben fél óra alatt megsütjük.
Receptek:
Bezselics Ildikó Két cica konyhája
Fotó: Tóth Milán / Px7 Digital Studio