Feltöltés dátuma: 2014.06.24.

Almás-mákos kukoricasüti csicsókával

Illusztráció
1 szelet tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
187 kcal 4 g 10 g 22 g

Hozzávalók 15 szelethez:

  • 150 g nyírfacukor,
  • 150 g reszelt alma,
  • 150 g csicsóka,
  • 300 g kukoricaliszt,
  • 3 tojás,
  • 3 ek. olaj,
  • 1 citrom leve és héja,
  • fél csomag sütőpor,
  • 3 ek. darált mák

Az egész tojásokat a nyírfacukorral habosra keverjük.
Beletesszük az olajat, a mákot, a reszelt citromhéjat és a citromlevet.
Hozzáreszeljük az almát és a megtisztított csicsókát, majd belekeverjük a lisztet és a sütőport.
Egy tepsit kikenünk olajjal, kilisztezzük és belesimítjuk a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
Tálalás előtt felszeleteljük (15 szeletre), meghintjük porcukorral (nyírfacukorból) és egy kis darált mákkal.

Receptek:

Bezselics Ildikó Két cica konyhája

Fotó: Tóth Milán / Px7 Digital Studio

Megjelent a diabetes2014/3. számában

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!