Almás-mákos kukoricasüti csicsókával

1 szelet tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
187 kcal | 4 g | 10 g | 22 g |
Hozzávalók 15 szelethez:
- 150 g nyírfacukor,
- 150 g reszelt alma,
- 150 g csicsóka,
- 300 g kukoricaliszt,
- 3 tojás,
- 3 ek. olaj,
- 1 citrom leve és héja,
- fél csomag sütőpor,
- 3 ek. darált mák
Az egész tojásokat a nyírfacukorral habosra keverjük.
Beletesszük az olajat, a mákot, a reszelt citromhéjat és a citromlevet.
Hozzáreszeljük az almát és a megtisztított csicsókát, majd belekeverjük a lisztet és a sütőport.
Egy tepsit kikenünk olajjal, kilisztezzük és belesimítjuk a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
Tálalás előtt felszeleteljük (15 szeletre), meghintjük porcukorral (nyírfacukorból) és egy kis darált mákkal.
Receptek:
Bezselics Ildikó Két cica konyhája
Fotó: Tóth Milán / Px7 Digital Studio