Feltöltés dátuma: 2011.11.24.

Városi egyesület falun

A Magyar Cukorbetegek Siófoki Egyesülete 2009-ben megalapította az egyesület „Diabklubját” Balatonendréden. Szükségesnek láttuk e klub létrehozását, mert vidéken rosszabb helyzetben vannak a diabéteszesek, nincs kellő ellátottságuk, hiszen még a városban lakóknak is hónapokat kell várni, hogy diabetológus orvoshoz kerüljenek. Kerestünk egy szakápolót, aki segíti a munkánkat.

A siófoki egyesület mindenben támogatja a balatonendrédi klubot: személyes jelenlétünkkel, eszközökkel, orvosi támogatással próbáljuk a vidéki cukorbetegek életét megkönnyíteni. Rendszeresen szervezünk tanácsadással egybekapcsolt vérnyomásmérést, cukorszint-, húgysavszintmérést, neuropátiás szűrést, sőt mobil EKG-t is viszünk.

Folytatni kívánjuk más vidéki településeken is a munkánkat, amelyet az endrédiek örömmel üdvözöltek. Diabetológus szakorvosunk is támogatja további klubok létrehozását. Szeretnénk ajánlani más városi egyesületeknek is, nézzenek körül házuk táján, hiszen állandóan növekszik a cukorbetegek száma, már a fiatalok körében is, ezért nagyon fontos a megelőzés!

Bíró László

Megjelent a diabetes2010/6. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!