Feltöltés dátuma: 2011.11.24.

A szolnoki vasutasok

A vasutas cukorbetegek klubja 2010-ben elérte az 52 fős létszámot, s működésünk iránt egyre nagyobb az érdeklődés. Célkitűzéseink továbbra is töretlenek, a korszerű, szakmai alapokon nyugvó cukorbeteg-oktatás! Minél több diabéteszes ismerje meg egészségi állapotát és tudja azt ellenőrizni.

Idei egészségnevelő programunkat dr. Telek Judit főorvos asszony állította össze. Előadásokat hallhattunk a pajzsmirigybetegségről, a zsíranyagcsere-zavarokról, a stroke felismeréséről és nem utolsósorban az onkológiai vizsgálatok fontosságáról. Gyakorlati bemutatók, illetve felvilágosító kiselőadások is voltak a helyes lábápolásról, a vérnyomásmérésről, a hipoglikémiás beteg ellátásáról. Utazáshoz kaptunk tanácsokat, mit kell tartalmaznia a cukorbeteg csomagjának. Rendezvényeinken rendszeres a koleszterinmérés, a vércukor-ellenőrzés.

Az előadások eredményességét tesztlapokkal ellenőrizzük, de a legfőbb eredmény, hogy úgy vettük észre, 2-es típusú cukorbetegséggel élő tagtársaink állapota javul, vagy legalább stagnál.

Szikszai Ferencné elnökségi tag,
a szolnoki tancsoport vezetője

Megjelent a diabetes2010/6. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!