Feltöltés dátuma: 2011.11.24.

Utazási kedvezmény

A magasabb összegű családi pótlékban, fogyatékossági támogatásban, illetve 2010. augusztus 1-jétől vakok személyi járadékában részesülőknek új plasztikkártyát bocsátott rendelkezésre a Magyar Államkincstár, amelyet minden adatbázisukban szereplő jogosultnak postán kiküldött. Az emelt szintű családi pótlékot a szülő addig kapja, amíg a gyermeke be nem tölti a 18. életévét, ezután a gyermeknek már saját jogán kell kérvényeznie a fogyatékossági támogatást. Abban az esetben, ha a gyermek 20 éves koráig közoktatási intézményben tanul, a szülő még kérheti az emelt szintű családi pótlékot.

A hatósági irat bevezetésére a visszaélések miatt volt szükség. Az új, sorszámozott és hologrammal ellátott igazolvány a helyi járatokon 100 százalékos, a helyközi járatokon 90 százalékos utazási kedvezményre jogosítja a tulajdonosát, illetve kísérőjét. A kísérő bárki lehet, és amíg a támogatásban részesült személyt kíséri, rá is ugyanúgy vonatkozik a kedvezményes utazás. A kedvezmény igénybevételéhez a kártya mellett a személyazonosításra alkalmas dokumentum felmutatása is szükséges. Új támogatást igénylők esetében a támogatást megállapító határozattal együtt küldik ki a plasztikkártyát.

Megjelent a diabetes2010/5. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!