Feltöltés dátuma: 2011.11.24.

Nemzetközi Cukorbeteg Találkozó Egerben

A Cukorbetegek Egri Egyesülete Nemzetközi Cukorbeteg Találkozót szervezett szeptemberben, Eger Ünnepe alkalmából, ahol az egyesület 10 éves jubileumát is ünnepeltük.

Az egyesület tagságán felül több mint 250 vendég érkezett a rendezvényre, többek közt az erdélyi Gyergyószentmiklósból, a lengyelországi Przemyslből, a Vajdaságból: Magyarkanizsáról, Szabadkáról és Bácstopolyáról. A belföldi egyesületek közül itt voltak régi és új partnereink az ország minden részéről, 25 diabéteszes szervezet képviseltette magát.

A Tudomány Kiadó és az Alapítvány a Cukorbetegekért oktatóprogrammal érkezett a rendezvényre. Amellett, hogy sokat tanultunk és megosztottuk tapasztalatainkat egymással, nagyon jól is éreztük magunkat.

A találkozón részt vett egyesületünk szakmai vezetője, dr. Juhász Elek főorvos, és a partner egyesületek diabetológusai is megtiszteltek bennünket.

A Dobó téren zajlottak Eger Ünnepe programjai, vendégeinkkel felkerestük egyesületünk sátrát, ahol szűrésekkel és tanácsadásokkal álltunk az érdeklődők rendelkezésére. Ezen a hétvégén kezdődtek az Egri Szüreti Fesztivál programjai is, aminek megnyitójára a Cukorbeteg Találkozó egész vendégserege kivonult, hogy meghallgassa az egyesületünk Mézvirág Kórusának szüreti dalcsokrát.

A rendezvény sikeréért az egyesület tagságán kívül Eger város intézményei és egész civil közössége összefogott. Kopcsik Lajos világhírű mestercukrász dísztortát készített a születésnapra, a tagság pedig finomabbnál finomabb diabetikus süteményekkel várta a vendégeket. Az Egri Szimfonikus Zenekar felejthetetlen élménnyel ajándékozott meg bennünket.

Jakabné Jakab Katalin elnök

Megjelent a diabetes2010/5. számában

Kiadványaink

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!