Szerző: Keller Richard Feltöltés dátuma: 2011.11.24.

Lent és fent következmények nélkül!

Hullámvasutazással indult a Diabétesz Hónap

Illusztráció

Október 14-én délelőtt cukorbeteg-családok vették birtokukba a Budapesti Vidámparkot. Az esemény, amelyhez alapítványunk (Diabétesz Generációk Magyarország) és a Heves Megyei Diabetes Szövetség tagsága is nagy számban csatlakozott, kitűnő lehetőséget biztosított arra, hogy a cukorbeteg fiatalok kipróbálhassák a hullámvasutazás élményét, komoly következmények nélkül. A szervezők célja ugyanis az volt, hogy könnyed, szórakoztató formában demonstrálják a zömében fiatal résztvevőknek, milyen érzés modern inzulinok nélkül, lent és fent, hipo- és hiperglikémiák rapszodikus hullámzásában élni.

A hullámvasutazást élvezetes karaoke-party követte Kovács Áron énekes-műsorvezető vezényletével, ahol ifjú, sztárjelölt cukorbeteg tehetségek mutatták meg oroszlánkörmeiket.

A önfeledt szórakozás mellett fontos és érdekes diabéteszes információkkal is gazdagodtak a résztvevők. Dr. Hermányi Zsolt diabetológus rövid áttekintést nyújtott a vendégeknek az inzulinok dinamikus fejlődéséről az állati eredetű készítményektől a hagyományos humán inzulinokon át a modern inzulinokig. Elmondta, hogy a mai, modern inzulinok nemcsak csökkentik a nemkívánatos súlygyarapodások számát, de sokkal kiegyensúlyozottabb vércukorértékeket, kiszámíthatóbb, stabilabb anyagcsere-működést is biztosítanak a cukorbetegek számára.

A vidám eseményt, amelyen jelen voltak a sajtó képviselői is, finom uzsonna zárta. A cukorbeteg-családok nevében köszönjük a szervezőknek ezt a hasznos és szórakoztató rendezvényt!

Keller Richard

Megjelent a diabetes2010/5. számában

Kiadványaink

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!