Feltöltés dátuma: 2017.12.14.

Utcát neveztek el Richter Gedeonról Debrecenben

A közterület a Debreceni Regionális és Innovációs Tudományos Technológiai Parkban található, ahol egyébként a Richter Gedeon Nyrt. biotechnológiai üzeme is működik. A névváltoztatást a Debreceni Ipari Park Akadémia Kft. ügyvezetője kezdeményezte, amit a Richter vezérigazgatója, Bogsch Erik is támogatott.

– Nagy megtiszteltetésnek érezzük – a vállalat és jómagam nevében is mondhatom –, hogy a város e nemes gesztussal öregbíti Richter Gedeon hírnevét. A huszadik század meghatározó gyógyszerészében kiváló üzletembert és hazafit is tisztelhetünk, akinek emlékét, innovatív szellemiségét mi magunk is ápoljuk. Különösen örülünk annak, hogy az országban elsőként Debrecenben neveztek el utcát Richter Gedeonról, mert számunkra a város kiemelt fontossággal bír. Debrecenben valósíthattunk meg egy olyan fontos stratégiai, magas hozzáadott értékű beruházást, amely a városvezetés támogatása nélkül és az egyetemmel ápolt kiváló szakmai kapcsolatok nélkül aligha jöhetett volna létre – nyilatkozta Bogsch Erik.

– Nagyon fontos volt számunkra, hogy a gyógyszeripari vállalat öt évvel ezelőtt Debrecent választotta új biotechnológiai üzemének helyszínéül. A város mindig is fontosnak tartotta a magas hozzáadott értékű iparágak jelenlétét. A Richter Gedeon Nyrt. fejlesztési elképzelései tökéletesen beleillenek gazdaságfejlesztési programunkba, ezért a cég a továbbiakban is számíthat a város támogatására. Az új utcanévvel egyrészt a cég előtt, másrészt a magyar tudománytörténet egyik legnagyobb alakja előtt szeretnénk tisztelegni – mondta Papp László polgármester.

A Richter Gedeon által 1901-ben alapított gyógyszergyár magyar központú és hazai vezetésű multinacionális vállalat, 5000 főnek ad közvetlenül munkahelyet Magyarországon. Debreceni telephelye 2012 óta működik, amely magas hozzáadott értékű biotechnológiai termékeket gyártó üzemként egyedülálló az egész régióban.

A vállalat tavaly jelentette be, hogy jelentős, 15 milliárd forintos beruházással bővíti az üzem kapacitását, és ezzel 125 új munkahelyet is létrehoz a térségben. A kapacitásbővítő fejlesztés munkálatai jelenleg is zajlanak, és várhatóan 2018 végén fejeződnek be. A Richter Magyarországon folytatja kutatási tevékenységét, itt valósít meg beruházásokat, fizet adót. A külföldi piacokon megtermelt nyereségét is belföldön forgatja vissza, ezzel jelentősen hozzájárulva hazánk versenyképességének növeléséhez.

Megjelent a hypertonia2017/2. számában

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!