Szerző: Nagy Gyuláné Tajti Éva Feltöltés dátuma: 2017.12.15.

Tárkonyos zöldbableves palócosan

Illusztráció.
1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát Foszfor Kálium
193 kcal 6 g 15 g 10 g 203 mg 250 mg

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 30 g vöröshagyma
  • 20 g fokhagyma
  • 120 g sertéslapocka
  • 300 g zöldbab
  • 100 g sárgarépa
  • 100 g gyökér
  • tárkony
  • petrezselyem
  • 120 g tejföl
  • 15 g keményítő
  • 20 g olaj
  • bors
  • fűszerpaprika
  • őrölt kömény
  • babérlevél
  • fehérborecet

A finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát kevés olajon, kis lángon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott húst, lepirítjuk, majd megszórjuk a fűszerpaprikával, és kevés vízzel vagy csirkealaplével felöntjük. Sóval, borssal, babérlevéllel és köménnyel fűszerezzük. Ha a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a feldarabolt répát és gyökeret, felöntjük a kívánt mennyiségű vízzel vagy alaplével, és nem sokkal később hozzáadjuk a zöldbabot is. Amikor a hús és a zöldségek is megpuhultak, tejfölös habarással sűrítjük, egyszer felforraljuk, kevés fehérborecetet adunk hozzá, meghintjük finomra vágott petrezselyemmel és tárkonnyal, forrón tálaljuk.

Receptek a témában:

szerzo

Nagy Gyuláné Tajti Éva

A Semmelweis Egyetem Ápolásvezetés vezető dietetikusa. Szakterületei: nefrológia, hipertónia, diabetológia. A Humán Táplálkozási Szakmai Kollégium tagja.

Megjelent a hypertonia2017/2. számában

Szeretne közvetlenül értesülni az újdonságokról? Megrendelési információk

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta,
a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!