Nagymamáink receptjei modern köntösben
Mogyorókrémes teljes kiőrlésű minicsigák
A Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége 2025. évi versenyének témája a hagyományos receptek átalakítása volt az aktuális étkezési ajánlásoknak megfelelő formába, a régi ízek megőrzése mellett. Állandó szerzőnk, dr. Szálka Brigitta a Canderel és a Tante Fanny támogatásával készített el néhány klasszikust.

| 1 darab energia- és tápanyagtartalma: | |||
|---|---|---|---|
| Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
| 87 kcal | 1 g | 6 g | 7 g |
Hozzávalók 30 darabhoz
- 2 csomag leveles teljes kiőrlésű levelestészta,
- 120 g hozzáadottcukor-mentes mogyorókrém.
A leveles tésztát kiterítjük, egyenletesen megkenjük a mogyorókrémmel, majd hosszában feltekerjük. Éles késsel egy rúdból 15 csigát vágunk. Sütőpapírra helyezzük a csigákat, 160 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Dr. Szálka Brigitta
dietetikus, egészségtantanár







