Feltöltés dátuma: 2024.11.26.

CEOSZ karácsonyi receptek Kovács Bencével

Édesburgonya-krémleves harcsachipsszel (videóval)

Illusztráció
1 adag energia- és tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
330 kcal 10 g 15 g 39 g

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 1000 g édesburgonya,
  • 300 ml tejszín (10%-os),
  • 200 g friss afrikai harcsa,
  • 1,5 liter víz,
  • 40 g (2+2 ek.) olívaolaj,
  • 2 ek. natur vegeta,
  • 4 gerezd fokhagyma,
  • só és bors ízlés szerint,
  • 1+2 ek. teljes kiőrlésű liszt.

A recept elkészítése

A burgonyát megtisztítjuk és minél kisebb kockákra vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, meglocsoljuk olívaolajjal, rádobáljuk a megtisztított fokhagymagerezdeket, sózzuk, borsozzuk, és 190 fokon kb. 25 perc alatt megsütjük. Egy közepes méretű lábasba tesszük, felöntjük vízzel, hozzáadjuk a vegetát, sózzuk, borsozzuk, felforraljuk és pürésítjük. Végül hozzámelegítjük az 1 evőkanál liszttel elkevert tejszínt, és forrpontig hevítjük. Ha szükséges, utóízesítjük. A halat nagyon vékony szeletekre szeljük, sózzuk borsozzuk, lisztbe forgatjuk. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, a halszeleteket aranybarnára sütjük, majd egy papírtörlővel bélelt tálba helyezzük. Tálalás előtt a halat apró darabokra törjük, és a levest melegen a harcsachipssel tálaljuk.

Megjelent a diabetes2024/6. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!