CEOSZ karácsonyi receptek Kovács Bencével
Édesburgonya-krémleves harcsachipsszel (videóval)
1 adag energia- és tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
330 kcal | 10 g | 15 g | 39 g |
Hozzávalók 6 adaghoz
- 1000 g édesburgonya,
- 300 ml tejszín (10%-os),
- 200 g friss afrikai harcsa,
- 1,5 liter víz,
- 40 g (2+2 ek.) olívaolaj,
- 2 ek. natur vegeta,
- 4 gerezd fokhagyma,
- só és bors ízlés szerint,
- 1+2 ek. teljes kiőrlésű liszt.
A recept elkészítése
A burgonyát megtisztítjuk és minél kisebb kockákra vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, meglocsoljuk olívaolajjal, rádobáljuk a megtisztított fokhagymagerezdeket, sózzuk, borsozzuk, és 190 fokon kb. 25 perc alatt megsütjük. Egy közepes méretű lábasba tesszük, felöntjük vízzel, hozzáadjuk a vegetát, sózzuk, borsozzuk, felforraljuk és pürésítjük. Végül hozzámelegítjük az 1 evőkanál liszttel elkevert tejszínt, és forrpontig hevítjük. Ha szükséges, utóízesítjük. A halat nagyon vékony szeletekre szeljük, sózzuk borsozzuk, lisztbe forgatjuk. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, a halszeleteket aranybarnára sütjük, majd egy papírtörlővel bélelt tálba helyezzük. Tálalás előtt a halat apró darabokra törjük, és a levest melegen a harcsachipssel tálaljuk.