Szerző: Tóbiás Lilla Feltöltés dátuma: 2022.02.08.

Szurikáta programok

Találkozzunk az irodában!

A Szurikáta Alapítvány Bókay utca 56. szám alatti irodája tartalmas programokkal várja azokat az 1-es típusú diabéteszes gyermekeket, akik a sorstársak között barátokra szeretnének lelni, valamint szüleiket tematikus klubokba, személyes tanácsadásra.

Itt tudják átvenni a frissen diagnosztizált gyermekek és szüleik az „Újratervezés” megküzdést segítő könyvet, valamint a pedagógusok munkáját megkönnyítő „Diabéteszes gyermek az óvodában, iskolában” kötetet.

Illusztráció

Rendszeres programok

Októberben útjára indultak a havi rendszerességgel tervezett kiscsoportos találkozóink. Minden hónap első péntek délutánjára szervezzük a „Tűvel mást” kézimunkakört, jóízű beszélgetésre, közös alkotásra, ismerkedésre invitáljuk az anyukákat és gyermekeiket.

Minden hónap első szombatján várjuk a gyermekeket a DiabFalatkák sütős-főzős foglalkozásunkra. Ismerkedünk a diabos diéta rejtelmeivel, szénhidrátot számolunk, készítünk valami finomságot, amit közösen elfogyasztunk, majd a gyerekek egy diétás kisokossal együtt hazavihetik a receptet.

Az apákról és az őket érintő problémákról sajnos ritkán esik szó. Rájuk is gondoltunk, és minden hónap első csütörtökén 18 órakor őket várjuk Apaklubunkba.

100 segítőóra

Hiába a szabályozás, hiába a kötelező felkészítő oktatás, azt tapasztaljuk, hogy még mindig sok ellenérzéssel, problémával kell megküzdeniük a szülőknek, hogy gyermeküket befogadják és ellássák az óvodákban, iskolákban. Irodánkban arra is lehetőség van, hogy a szülők tanácsot kérjenek Kocsisné Gál Csillától, az alapítvány vezetőjétől, aki nyolcéves tapasztalattal a háta mögött segít átadni a jogokra, kötelességekre vonatkozó szabályokat, és megoldási javaslatokat tesz, hogyan érdemes kommunikálni a pedagógusokkal, intézményvezetőkkel.

Az inzulin felfedezésének 100 éves évfordulója alkalmából indul útnak a „100 segítőóra” programunk az újonnan kialakított terápiás szobában, ennek keretében várjuk a szülőket pszichológiai konzultációra, amelyet az Apaklubot is vezető Szakmáry András tart.

Hamarosan a technikai eszközökkel való ismerkedésnek is lehetőséget teremtünk, és irodánkban mutatjuk meg az inzulinpumpa és a folyamatos cukormérő szenzor működését, valamint dietetikai tanácsadást is indítunk. Programjainkról aktuális információt Facebook-oldalunkon adunk közre.

Illusztráció

Oktatás, csapatépítés

Ősszel új lendületet vett a „Nem vagytok egyedül!” kórházlátogató programunk, amelyet minden diabéteszcentrumban el szeretnénk indítani a civil szolgálatot felvállaló szülők segítségével. A Bókay irodában kezdjük el az ő képzésüket, ezzel együtt erre a programunkra várjuk még további segítő szándékú szülők jelentkezését. A Szurikáta Foglalkozás önkéntes vezetőinek képzését is itt végezzük, s hogy ne mindig csak a közös ügyről és a munkáról legyen szó, itt tarjuk a csapatépítő alkalmainkat, legutóbb a Szurikáta foglalkozásvezetőinek találkozóját.

Tóbiás Lilla

szerzo

Szurikáta Alapítvány
szurikataalapitvany.hu
Számlaszám: 11710088-20002963
Adományoddal a diabétesszel élő gyermekek mindennapjait segítjük!
Adószám: 18524710-1-13

Megjelent a diabetes2021/6. számában

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!