Feltöltés dátuma: 2021.05.25.

Grillreceptek (videóval)

Saslik

Illusztráció
1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
534 kcal 29 g 41 g 12 g

A recept elkészítése

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 600 g tarja,
  • 600 g kaliforniai paprika,
  • 200 g cukkini,
  • 20 ml olívaolaj,
  • 1 tk. fűszerpaprika,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • só,
  • bors.

Az olívaolajat, sót, borsot, zúzott fokhagymát és fűszerpaprikát alaposan elkeverjük. A tarját megtisztítjuk, hártyáját leszedjük, 2×2 centiméteres kockákra vágjuk. Elkeverjük a feldarabolt húst a fűszerpaprikás páccal, majd hűtőbe téve érleljük, amíg a többi alapanyagot előkészítjük. Miután megmostuk a zöldségeket, a cukkinit 1 centi széles szeletekre, a paprikát 2×2 centis kockákra daraboljuk. Grillnyársra húzzuk az előkészített alapanyagokat. A hússal kezdünk, hogy a zöldségek ne essenek le a nyársról. Egy nyársra addig húzzuk a sütnivalókat, amíg az alján és a tetején 2-2 centiméter marad. Grillrácson, forró parázs felett, 10–15 perc alatt készre sütjük. Ha serpenyőben sütjük, pici olívaolajat tegyünk alá, az elkészítési idő ugyanannyi, mint grillezve.

Megjelent a diabetes2021/2. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!