Grillreceptek (videóval)
Saslik
1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
534 kcal | 29 g | 41 g | 12 g |
A recept elkészítése
Hozzávalók 4 adaghoz
- 600 g tarja,
- 600 g kaliforniai paprika,
- 200 g cukkini,
- 20 ml olívaolaj,
- 1 tk. fűszerpaprika,
- 1 gerezd fokhagyma,
- só,
- bors.
Az olívaolajat, sót, borsot, zúzott fokhagymát és fűszerpaprikát alaposan elkeverjük. A tarját megtisztítjuk, hártyáját leszedjük, 2×2 centiméteres kockákra vágjuk. Elkeverjük a feldarabolt húst a fűszerpaprikás páccal, majd hűtőbe téve érleljük, amíg a többi alapanyagot előkészítjük. Miután megmostuk a zöldségeket, a cukkinit 1 centi széles szeletekre, a paprikát 2×2 centis kockákra daraboljuk. Grillnyársra húzzuk az előkészített alapanyagokat. A hússal kezdünk, hogy a zöldségek ne essenek le a nyársról. Egy nyársra addig húzzuk a sütnivalókat, amíg az alján és a tetején 2-2 centiméter marad. Grillrácson, forró parázs felett, 10–15 perc alatt készre sütjük. Ha serpenyőben sütjük, pici olívaolajat tegyünk alá, az elkészítési idő ugyanannyi, mint grillezve.