Feltöltés dátuma: 2021.05.25.

Grillreceptek

Pulled pork

Illusztráció
1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
516 kcal 30 g 42 g 5 g

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 1000 g sertéslapocka (csont nélkül),
  • 150 g vöröshagyma,
  • 50 g sűrített paradicsom,
  • 3 gerezd fokhagyma,
  • 1 ek. cukornak megfelelő édesítőszer,
  • 2 kk. só,
  • 1 kk. bors,
  • 1 kk. fűszerpaprika,
  • 10 g sertészsír.

A lapockát megmossuk, alaposan bedörzsöljük sóval, majd pihentetjük. A vöröshagymát és a fokhagymát ledaráljuk, összekeverjük az édesítőszerrel, borssal, paradicsompürével, fűszerpaprikával és a sertészsírral. Alaposan elosztjuk a húson a pácot, majd fóliába csomagolva, 150 fokra előmelegített grillsütőben vagy benti sütőben, 4-5 órán keresztül sütjük. Az első 3 órában folyamatosan locsolgatjuk a húst (utána mindig csomagoljuk vissza az alufóliába), az utolsó fél órában levesszük róla a fóliát és így grillezzük szép pirosra.

Megjelent a diabetes2021/2. számában

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!