Grillreceptek
Házi készítésű kolbász, újragondolva

1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
190 kcal | 22 g | 9 g | 6 g |
Hozzávalók 10 adaghoz
- 1000 g zsírszegény darált sertéshús,
- 300 g káposzta,
- 200 g vöröshagyma,
- 1 tk. só,
- 2 tk. fűszerpaprika,
- 1/2 tk. őrölt kömény,
- 1/2 tk. őrölt bors,
- 1 méter műbél,
- 5 ml olívaolaj.
A káposztát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a vöröshagymát nagyon apróra vágjuk. A felhevített olívaolajon félkészre pirítjuk a köménnyel és a borssal. Hozzáadjuk a darált húshoz, amit alaposan elkeverünk a sóval és a fűszerekkel. Beletöltjük a műbélbe. (Ha nincs kedvünk a töltéssel bajlódni, így is kisüthetjük, rudakat vagy pogácsát formázva a masszából, ugyanolyan ízletes lesz.) Ha bélbe töltjük, megszurkálva, grillrácson, ropogó parázson készre sütjük. (Érdemes már a téli disznóvágásnál gondolni a nyári grillezésre, hiszen akár ezzel a receptúrával is fel lehet füstölni, vagy fagyasztva várni vele a nyarat.)