Feltöltés dátuma: 2021.05.25.

Grillreceptek

Házi készítésű kolbász, újragondolva

Illusztráció
1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
190 kcal 22 g 9 g 6 g

Hozzávalók 10 adaghoz

  • 1000 g zsírszegény darált sertéshús,
  • 300 g káposzta,
  • 200 g vöröshagyma,
  • 1 tk. só,
  • 2 tk. fűszerpaprika,
  • 1/2 tk. őrölt kömény,
  • 1/2 tk. őrölt bors,
  • 1 méter műbél,
  • 5 ml olívaolaj.

A káposztát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a vöröshagymát nagyon apróra vágjuk. A felhevített olívaolajon félkészre pirítjuk a köménnyel és a borssal. Hozzáadjuk a darált húshoz, amit alaposan elkeverünk a sóval és a fűszerekkel. Beletöltjük a műbélbe. (Ha nincs kedvünk a töltéssel bajlódni, így is kisüthetjük, rudakat vagy pogácsát formázva a masszából, ugyanolyan ízletes lesz.) Ha bélbe töltjük, megszurkálva, grillrácson, ropogó parázson készre sütjük. (Érdemes már a téli disznóvágásnál gondolni a nyári grillezésre, hiszen akár ezzel a receptúrával is fel lehet füstölni, vagy fagyasztva várni vele a nyarat.)

Megjelent a diabetes2021/2. számában

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!