Feltöltés dátuma: 2021.05.25.

Grillreceptek (videóval)

Grillezett kecskesajt padlizsánba tekerve

Illusztráció
1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
301 kcal 22 g 20 g 6 g

A recept elkészítése

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 400 g kemény light kecskesajt,
  • 1 db közepes méretű padlizsán (300 g),
  • 20 ml olívaolaj,
  • só.

A megmosott padlizsánt héjastól hosszában hajszálvékonyan felszeleteljük, óvatosan megsózzuk, majd grillrácson megfonnyasztjuk. A sajtot padlizsánszélességnyi hosszú hasábokra daraboljuk, és a megfonnyasztott padlizsánnal körbetekerjük. Megkenjük olívaolajjal, és a grillrácson minden oldalát megpirítjuk. Melegen, akár vegetáriánus köretnek vagy főételként fogyaszthatjuk.

Megjelent a diabetes2021/2. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!