Grillreceptek (videóval)
Aszaltszilvás, baconos csirkenyárs

1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
425 kcal | 54 g | 20 g | 12 g |
A recept elkészítése
Hozzávalók 4 adaghoz
- 800 g csirkemell,
- 8 szelet bacon (160 g),
- 12 szem aszalt szilva (100 g),
- só,
- bors,
- rozmaring.
A csirkemellet megtisztítjuk, majd 1,5×1,5 cm-es kockára daraboljuk. Sóval, frissen őrölt borssal és rozmaringgal ízesítjük. Hűtőben 1 órát pihentetjük, hogy kellőképpen összeérjenek az ízek. A bacont szeletekre szedjük, az aszalt szilvát félbevágjuk. A nyársakra feltűzdeljük a hozzávalókat: a nyársra felszúrjuk a bacon végét, rászúrunk egy kocka csirkemellet, ráhajtjuk a bacont, felszúrunk egy szilvát, erre visszahajtjuk a bacont, és így folytatjuk. Forró parázson, grillrácson sütjük készre a nyársakat, friss salátával tálalhatjuk.