Feltöltés dátuma: 2021.05.25.

Grillreceptek (videóval)

Aszaltszilvás, baconos csirkenyárs

Illusztráció
1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
425 kcal 54 g 20 g 12 g

A recept elkészítése

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 800 g csirkemell,
  • 8 szelet bacon (160 g),
  • 12 szem aszalt szilva (100 g),
  • só,
  • bors,
  • rozmaring.

A csirkemellet megtisztítjuk, majd 1,5×1,5 cm-es kockára daraboljuk. Sóval, frissen őrölt borssal és rozmaringgal ízesítjük. Hűtőben 1 órát pihentetjük, hogy kellőképpen összeérjenek az ízek. A bacont szeletekre szedjük, az aszalt szilvát félbevágjuk. A nyársakra feltűzdeljük a hozzávalókat: a nyársra felszúrjuk a bacon végét, rászúrunk egy kocka csirkemellet, ráhajtjuk a bacont, felszúrunk egy szilvát, erre visszahajtjuk a bacont, és így folytatjuk. Forró parázson, grillrácson sütjük készre a nyársakat, friss salátával tálalhatjuk.

Megjelent a diabetes2021/2. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!