Feltöltés dátuma: 2021.05.24.

Biztosítások a pandémia idején

Napjainkban már nincs olyan ember, aki közvetve vagy közvetlenül ne találkozott volna a COVID-19 okozta kellemetlenségekkel. Az ügyfelekben sokszor felmerül a kérdés, hogy a meglévő élet-, illetve egészségbiztosításaik a jelen helyzetben mit és hogyan térítenek.

Illusztráció

A COVID okozta károkat is megtérítik

Sok hír kapott szárnyra tavaly márciusban, amikor felütötte fejét a vírus, hogy egyes biztosítótársaságok kizárhatják a COVID-19 okozta események térítését. Mindezt megcáfolva: a már meglévő életbiztosítási szerződések térítik a járvánnyal kapcsolatos károkat. Jelentős számú család életét nehezítette meg vagy lehetetlenítette el az elmúlt egy év, sokszor ezen termékek segítették át a családokat a nehézségeken. Gondolok itt akár egy régebb óta gyűjtögetett megtakarításra, vagy sajnálatos esetben egy életbiztosítási fedezet térítésére halál esetén.

Online kommunikáció

Ahogy például a vendéglátás, idegenforgalom, turizmus jelentős kárt szenvedett, úgy a biztosítótársaságok is érzik a jelen helyzet súlyosságát. Az ügyfelekben egyre több kérdés és igény merül fel a jövőjük biztosításával kapcsolatban. Ezeket a társaságok különböző módszerekkel próbálják kielégíteni. A járványhelyzetre való tekintettel a személyes kontaktus háttérbe szorult, az online és digitális kommunikáció preferenciája felerősödött.

Nem kell sok orvosi dokumentáció

Sok cukorbeteg tapasztalhatta, hogy bizonyos biztosító társaságoknak nem kívánt ügyfelei, ám minden egyes ügyfél teljesen különálló esetet takar. Ha valaki szerződéskötési szándékkal fordul egy társasághoz, de ott falakba ütközik, az nem azt jelenti, hogy minden egyes biztosító el fogja utasítani. Ezért érdemes felkeresni akár több társaságot, vagy megkeresni egy olyan szakembert, aki egyedi kockázatelbírálás segítségével több biztosító termékét éri el és így több ajánlatot tud felkínálni. Mindezek megkönnyítésére hozták létre a digitális platformok és online szerződéskötésék lehetőségét.

Sokan azért riadnak meg egy ilyen folyamat lebonyolításától, mert egyes biztosítók tömérdek mennyiségű orvosi dokumentációt kérnek. Ezzel ellentétben, a feltétlenül szükséges dokumentációk:

  • egészségügyi nyilatkozat, amelyben kitérnek a szedett gyógyszerek listájára,
  • a betegséget megállapító orvosi nyilatkozat vagy orvosi szakvélemény,
  • az utolsó felülvizsgálat eredménye.

Aki teheti és esetleg még nem gondolt rá, betegségtől függetlenül keressen fel egy biztosítási szakembert, hogy gondoskodhasson a jövőjéről!

B. T.

Megjelent a diabetes2021/2. számában

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!