Feltöltés dátuma: 2021.03.18.

Receptek húsvétra

Újhagymás reteksaláta

Illusztráció
1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
33 kcal 2 g – g 5 g

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 400 g hónapos retek (2 nagy csomó),
  • 200 g újhagyma,
  • 200 ml víz,
  • 3 ek. ecet (20%-os),
  • só,
  • bors,
  • pici édesítőszer.

Az ecetet, sót, borsot, vizet és az édesítőszert alaposan elkeverjük egy keverőtálban. Az újhagymát felkarikázzuk, a retket megmossuk, végeit levágjuk, majd negyedekre vágjuk. Beletesszük az ecetes alapba a zöldségeket, és hűtőben érleljük 1-2 órát. Köretként vagy savanyúságként is fogyaszthatjuk.

Megjelent a diabetes2021/1. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!